Grafikai jele: az oroszlán farka.

Minõsége: állandó, szilárd, fix

Eleme: a tûz, pozitiv, férfias.

Uralkodó bolygója: a Nap

Természetes háza: az 5.

Szembenálló állatövi jegye:
a Vízöntõ

Szembenálló háza: a 11.

Testrészei: szív, combok, a hát felsõ része.

Alapjelentése: Majd Én

Kulcsszava: mágnesesség.

Harmónikusan: idealista, büszke, törekvõ, kreatív, méltóságteljes, romantikus, nagylelkû, optimista, öntelt, drámai.

Diszharmónikusan: hiú, gyerekes, szeret dominálni, fél a gúnyolódástól, nyers, durva, dicsekvõ, rátarti, elbizakodott, zsarnok.

Ha az Ascendensed az Oroszlán jegyében áll:

Az Oroszlán Aszcendens

 

Ha az Oroszlán jegyében áll az Ascendensed: nem hagyod elnyomni magad. Félretehetsz dolgokat, elfojthatod, elfelejtheted, de valamikor jelentkezik. Nagy belsõ elégedetlenséggé válhat, ha nem tud kifejlõdni az önbizalmad, mert hagyod magad elnyomni, és nem te diktálsz a munkahelyeden és az életedben. Rejtve parázslik, és belsõ tûzzé lobban fel, amikor fellendülsz, és a hatalom után nyúlsz. Ösztönöz, és csak akkor hallgat el, ha abban a vezetõ pozícióban vagy, ami tehetséged alapján megillet.

 

A sikerre születtél. Vezetésre, irányításra, dirigálásra, szervezésre. Oroszlán Ascendensed a benned élõ király. Ha az ember a Kos jegyében született, hódítóként lép a világra, ha katona, az Oroszlán Aszcendens jegyében generálissá, ragyogó herceggé növi ki magát.

 

Az uralkodónak ebben az energiájával nagy kötelesség is jár: ha nem akarsz idétlen hencegõvé, nevetséges, hiú mitugrász fõnökké válni, akit senki sem vesz komolyan, akkor melegszívû, jóakaratú vezetõvé kell érned, aki teljes autoritását csak engedi hatni, akinek nem kell kiabálni, hogy figyeljenek rá.

 

Az ember az Oroszlán Aszcendenssel magával ragadó életörömével nyugodt öntudatot áraszt magából. Õ a családanya, vagy az apa, akihez a problémákkal lehet menekülni. Lendületével, elpusztíthatatlan optimizmusával csillog, de elõfordulhat, hogy buta, nagyzoló fellépésével elijeszt. Választhatsz a két szerep között.

 

Az Oroszlán jegyében álló Aszcendens még a leggyengébb emberben is észrevéteti magát, ha nem is a vezetésre irányuló igényével, de legalábbis azzal az érzéséve, hogy a szerencse fia, a sors által kegyelt ember.

 

Ha a Kos jegyében születtél, de Ascendensed a Kos jegyében áll: ez a tudatosság melegszívû, varázslatosan nyílt rámenõs emberré tesz, aki késõ öreg koráig fiatalosnak fog hatni. Ezzel az Aszcendenssel magával ragadó tekintélyed lesz, örök kislányos/kisfiús kisugárzással.

 

Ha a Bika jegyében születtél, de Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: az Ascendensed felerõsíti az érzéki, testi jelenlétet, a belsõ nyugalmat és méltóságot, amit kisugárzol: ha belépsz valahová, személyiségeddel kitöltöd a teret.

 

Ha az Ikrek jegyében születtél, de Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: vidám, csillogó vezetõ leszel, aki az embereket charme-mal és humorral hódítja meg, és akit barátainak köteléke egész magasra segít eljutni. Barátok nélkül, e nélkül a sajátos szeretetreméltóság nélkül az a veszély fenyegethet, hogy hiú blöffölõ lesz belõled.

 

Ha a Rák jegyében születtél, de Ascendensed az Oroszlán jegyében áll:olyan emberré válsz, akit követnek, mert hisznek benne és bíznak benne. Magánéletedben ez alatt a befolyás alatt már nem fogsz senkire ráakaszkodni, hanem megõrzöd önállóságodat.

 

Ha az Oroszlán jegyében születtél, és Ascendensed is ebben a jegyben áll: született menedzser vagy, minden esetre egy problémával: ki vagy téve a hízelkedõknek és szélhámosoknak, és engeded, hogy belevigyenek kolerikus, nagyképû kirohanásokba.

 

Ha a Szûz jegyében születtél, és Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: szorgalmaddal és alaposságoddal a hatalom havas csúcsait éred el. A felemelkedésnél arra kell vigyáznod, hogy született segítõkészséged, szorgoskodó természeted ne dermedjen meg, mert ezekre önbecsülésedhez is szükséged van.

 

Ha a Mérleg jegyében születtél, és Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: arra kell  vigyáznod, hogy ne kápráztasd el környezetedet felületes csillogással. A helyénvaló becsvággyal szakmádnak sztárja lehetsz.

 

Ha a Skorpió jegyében születtél, és Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: titokzatos, erõs hatalmi embert leszel. Vigyázz: haragod sokakat veszélyeztethet.

 

Ha a Nyilas jegyében születtél, és Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: gyõztes leszel. Sport, politika, életmód tanácsadás, csinálj bármit, sikerül neked. Csak az jelenthet veszélyt, ha komplexusok gátolnak, csalóvá tehetnének.

 

Ha a Bak jegyében születtél, de Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: végre vállalnod kellene a felelõsséget, ami jár neked: eközben meglehetõsen kíméletlen lehetsz, vagy szeretetre méltó maradhatsz – megéri.

 

Ha a Vízöntõ jegyében születtél, és Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: a reklámipar sztárja lehetnél. Kreatív ötleteid sok pénzt hozhatnak a konyhára.

 

Ha a Halak jegyében születtél, és Ascendensed az Oroszlán jegyében áll: Ascendensed végre kirángathat passzív szerepedbõl: költeményeid, képeid, könyved – végre érvényesülhetnek.