Grafikai jele: Posszeidón három fogasa, aki a tenger istene

Uralkodik:
a Halak jegyében, rangjátveszti a Szüz jegyében, még nincs meghatározva melyik jegyben emelt, és az sincs meghatározva, hogy melyik jegyben van esésben.

Testrészei: a gerincoszlop idegszálai, talpak, hipofizis, telepatikus funkciók,  fehérvérsejtek, kinestetikai funkciók.

Jelképe: lelki, vagy szökési törekvés /illanás/

Kulcsszava: intuíció

A Neptun uralja a tengereket, óceánokat, folyadékokat, zenét, filmeket, szinházakat, és televíziót, a nõi szépség és vonzerõ tudatos hangsúlyozását, vagyis a csábítást, álmokat, illúziót, csalódást, szellemiséget, ideálokat, miszticizmust, elõérzetet. Kapcsolatban van mindazzal, amit az életben készpénznek veszünk , minden gondolkodás nélkül.

Kormányozza a ködöt, uralja a kõolajat vagy ásványolajat, misztériumokat, altatást, hizelgést, mindazt, ami megfoghatatlan, illatokat, belsõ érzést, a költészet iránti szeretetet, színeket és a táncot. A Neptun irányítja még a drogokat, a narkomániát, alkoholizmust, hipochondriát, holdkórosságot, tanszhipnózist, a nem anyagi dolgokat és az abnormális helyzeteket.

A Neptun hatása árnyalatos, lépcsõzetes, néha képmutató.
A Neptun a Vénusz magasabb oktávja, és a második transcendens bolygó.
A Neptun a születési horoszkópban azt a területet mutatja, ahol igyekszünk saját magunkat, és vagy másokat becsapni, itt igyekszünk az ideálisat megtalálni.