Mai dátum: 2019.01.17.

A féltékenység ördöge....

2018.02.05

Mennyire vagyunk féltékenyek?

asztroenciklopédia-2018.02.05.-hogyan kezeljük a féltékenységünket?

 

Ha az égen kellemetlen fényszögek láthatók, a földön drámák keletkezhetnek. A Szaturnusz és a Plútó a Bak jegyében állnak, a Jupiter a Skorpió jegyében látható. Ezek a bolygóállások megkövetelik a hűséget.

 

Ám a Merkúr, a Nap, a Vénusz a Vízöntő jegyében állnak, és a jegy uralkodója az Uránusz támogatja őket. Ez hihetetlen szabadságvágyat gerjeszt bennünk, és alkalmakat ad a félrelépésekre. Ebben a karneválban óriási a csábítás, de a vele járó féltékenység sem kicsinység.

 

A féltékenység az árnyéka a szerelemnek. Minél erősebb, bensőségesebb és szenvedélyesebb egy szerelem, annál nagyobb a féltékenység is.

 

Amióta szerelem létezik a földön, a féltékenység rettenetes drámákat, sőt háborúkat is képes volt kirobbantani, gondoljunk csak a trójai háborúra, amikor Páris királyfi Menelaosz király feleségét, Szép Helénát elszöktette.

 

Sajnos a féltékenység pszichológiai oldalon akár beteges vonásokat is mutathat. Ilyenkor többnyire a gyermekkorunkban kell az okokat keresni. A féltékenység mértéke sokszor függ a születési horoszkópunkban található bolygóállásoktól.

 

 

Ha Ön a Kos jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Ön kimondottan éntudatos ember, így a féltékenységnek meg sem kellene fordulnia az Ön fejében. Hogyan is függhetne egy ember annyira a másik embertől, amikor arról beszélünk, hogy valósítsa meg önmagát. Ha Ön ennek ellenére féltékennyé válna, az nem azért van, mert fél attól, hogy elveszítene egy embert. Sokkal jobban félhet attól, hogy az a „másik” jobb, mint Ön.

 

Ha Ön a Bika jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Ön képes elnéző lenni, nagyon hosszú idő kell ahhoz, hogy ki tudja valaki hozni a sodrából. Ám Ön képtelen osztozni, és leginkább vonatkozik ez az Ön párjára. Néha úgy tekint a társára, mint ha az abszolút az Ön személyes tulajdona lenne. Ha Önnel azt érzékeltetik, hogy le kellene mondania a párja kedvességéről, szerelméről, akkor iszonyú féltékennyé válik, és ennél nem is történhet rosszabb Önnel.

 

Ha Ön az Ikrek jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Ön a féltékenységet zavarónak érzi, hátráltatja abban, hogy sok emberrel meg tudjon ismerkedni, és beszélgethessen velük. Ezért Önnel, mint partnerrel többet kell kockáztatni, mint más emberekkel. Egy félrelépésnek még nem kell egy kapcsolat végét jelenteni, egy kisiklás nem jelenti automatikusan, hogy vége a kapcsolatnak. Nagyon is újra lehet kezdeni.

 

Ha Ön a Rák jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

Ön elképesztő módon tud szenvedni a féltékenységtől, elnémul, visszahúzódik, és meg sem szólal. Ám Ön akár önmagának is meg tudja tiltani, hogy akadályokat tegyen kedves útjába, ha az más utakon szeretne járni. Amennyire Ön szenved, annyira képes megérteni is, hogy boldogságot és szerelmet akár „házon kívül” is lehet kapni. Ön egyszerre tud hihetetlenül féltékeny lenni, ugyanakkor ugyanolyan együttérző is.

 

Ha Ön az Oroszlán jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

 

Ön nem szeret általában nagyon mélyen elköteleződünk, főleg nem annyira, hogy úgy érezze magát, mint egy börtönben. Ha mégis, akkor problémaként éli meg, hogy egy ilyen kapcsolatot befejezzen, és meg is oldja ezt a feladatot. Ön biztosan nem várja meg, hogy a bolygók a Vízöntő jegyébe kerüljenek. Mivel szívében mindig képes megőrizni egy darab szabadságot és függetlenséget, Önnek nincs szüksége arra, hogy lázadjon, vagy kitörjön.

 

Ha Ön a Szűz jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Ön folyamatosan számol azzal, hogy az élet múlandó, és véges. Ha az Ön kedvese kicsit flörtöl mással, csupán csak azért, hogy Önt kimozdítsa a nyugalmából, ezzel a szeretett személy elvesztésének óriási félelmét váltja ki Önből. Ha Önt a kedvese mégis megcsalja, vagy csak akár eljátszik ennek a gondolatával is, akkor Ön saját magában fogja a hibát keresni, és emiatt duplán fog szenvedni. Ám szerencsére képes kibékülni ezzel a helyzettel.

 

Ha Ön a Mérleg jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Ön képes megengedni azt is a kedvesének, hogy egy barátjával, vagy barátnőjével akár ugyanabban a hotelben éjszakázzon. Ám egy másik alkalommal tombol Önben a féltékenység csak azért, mert egy régebbi ismerőssel beszél telefonon. Ön képes megérezni, mikor válik veszélyessé a helyzet.

 

Ha Ön a Skorpió jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Önnek nagyon kell vigyáznia a kezdetekre. Ön már akkor is féltékeny tud lenni, amikor az Ön kedvese a tévében egy teniszjátékost istenit. Természetesen Ön féltékeny tud lenni a párja kutyájára, vagy kanárijára. Agyon tudja gyötörni a társát a féltékenységi jelenetekkel, főleg, ha a szükségesnél többet csacsog más emberekkel.

 

Ha Ön a Nyilas jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Sokszor úgy tűnik, hogy a Nyilas jegyében született emberek nem is féltékenyek. Pedig dehogynem! Csak képesek nem mutatni. Nem szeretnek senkinek határokat állítani, ez nem illik hozzájuk. Ön is úgy gondolja, hogy a kedvesének tudnia kell, hogy meddig mehet el. Ám egy félrelépés örök nyomot hagyna Önben. Ha ez véletlenül egyszer is megtörténik, akkor lassan meghal az Ön szerelme, ez lenne a vég kezdete.

 

 

BAK

 

Ha Ön a Bak jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

A féltékenység az Ön számára nem is nagyon komoly téma. Ha bárki ezzel szeretné büntetni Önt, akkor visszavonul saját magányába, és egyáltalán nem csinál féltékenységi jeleneteket. Ez az Ön számára a birtoklási jog feltételezése lenne. Ön is bizonyos keretek között hűséges, de most erről nem beszélünk.

 

 

Ha Ön a Vízöntő jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Önnek az az álma, hogy a kedvese ugyanolyan szabad lehessen, mint Ön. Aki barátságot és egyben tartást is tud adni, ez pedig csak egy másik Vízöntővel tud megvalósulni. A szabadságot nem szabad túlterhelni. Ha Ön észrevenné, hogy a kedvese nem hűséges, Ön pokoli féltékenységi jelenetet tud rendezni. Dühkitörése töretlen erejű, harapós cinizmusa és iróniája elviselhetetlenné válik.

 

Ha Ön a Halak jegyében született, vagy ebben a jegyben személyiségjelölő bolygók állnak:

 

Ön idealizálja a kedvesét, magasra emeli, és ehhez természetesen nem illene, hogy az a másik flörtöljön, vagy félrelépjen, akkor sem, ha Ön nem is veszi annyira szigorúan a hűséget. Ha mégis megtörténik, hogy bárki megcsalja Önt, készülhet a duzzogásra, a némaságra, nem is számíthat hangos jelenetekre. Ön előbb-utóbb máshol keres majd vigaszt magának.