Mai dátum: 2019.03.25.

A Merkúr és a pénz...

2018.05.02

A Merkúr és a pénzünk....

asztroenciklopédia-2018.04.25.- várhatjuk a szerencsénket?

 

A pénz nem boldogít, de jó, ha van mondja a közmondás. Lehetővé teszi nekünk megvalósítani életünk mély álmait, mindennapjainkat kellemesebbé teheti – mindenekelőtt megszabadíthat bennünket kínzó gondjainktól.

 

Mindegyikünk kicsit irigykedett már arra, hogy csak másokat ér szerencse Például a szomszédunkat, akinek nagyobb autójavan, és egyre drágább utazásokra megy.

                                                                                               

Az asztrológiában a Merkúrnak is rengeteg köze van a pénzhez. Ám ebben a villámgyors Merkúrban nem lehet állandóan megbízni. Az okos értelem, a villámgyors felismerések és a gyors pénz bolygója 87 nap alatt kerüli meg az Állatövet. Ennél a bolygónál csak a Hold gyorsabb.

 

Száguldó útján páratlan üzleti érzékkel, nagyszerű pénzötletekkel és borotvaéles szavakkal boldogít bennünket, amik a világ minden főnökét meg tudják győzni arról, hogy teljesítményünkért több pénzt érdemelünk, hogy tudjuk ellenállni az adóhivatal kellemetlen leveleinek, a kifizetésre váró számláknak, a figyelmeztetéseknek, és a túlzott követeléseknek nyomását.

 

A Merkúrt egyszer kellemetlennek érezzük, máskor áldásnak.

 

Nem is olyan régen a Merkúr még hátráló mozgásban volt, egyik rossz döntésből a másikba hajszolt bennünket.

 

Most előre halad, az egyenes Kos jegyében, de el kellett haladnia a Szaturnusz kellemetlen fényszöge előtt, és ez azt eredményezheti, hogy elbeszélünk egymás mellett, úgy érezzük, mintha Bábel tornyát építenénk.

 

Jelenleg a Szaturnusz kellemes fényszögben áll a Nappal. Vágyunk egy új rendre, a megbízhatóságra a magánéletünkben is, főleg, ha valami kicsúszott a megszokott medréből. Tulajdonképpen ideális arra, hogy több áttekintést vigyünk anyagi problémáinkba, mielőtt nekilátunk kihasználni az esélyeinket.

 

Vigyázzunk arra, hogy a pénz ne csússzon ki a kezünkből.

 

A Merkúr most megmutathatja nekünk problémáink eredetét, magját. Segít abban, hogy felismerjük, mi sikerült félre, mi hátráltat bennünket, mi fékezi a fáradozásainkat. Elemezünk, kombinálunk, törekszünk a tudásra, ami pillanatnyilag hiányzik nekünk.

 

Képzeljük el, hogy a Merkúr a mi „életszámlánk”, ahol feltüntetjük, mennyit érnek a gondolataink, ötleteink, megfontolásaink, és az is, hogyan tudjuk majd megvalósítani ezeket az igyekezeteket.

 

Segít átgondolni, hogy mi oldja meg a problémáikat, hol tudunk még takarékoskodni, vagy hol vállalhatunk bizonyos kockázatot? Igyekezzünk minél előbb reagálni, hívjuk fel a bankunkat, vitassuk meg a helyzetet a főnökeinkkel. Ám lehet, lehet, hogy azt fogja tanácsolni, hogy inkább várjunk.

 

Tudatni fogja velünk, hogy mikor jön el a nagy lehetőség, a vágyott anyagi biztonság, mikor szabadulhatunk meg az állandó gondoktól, amelyek nem csak nekünk okoznak álmatlan éjszakákat, és mikor tudjuk végre életünk álmait megvalósítani.

 

 

Ehhez kíván a Merkúr sok szerencsét!