Mai dátum: 2019.07.16.

A Nap és a Merkur együtt all, itt az öngyógyítás ideje

2018.09.12

A Nap és a Merkúr együtt áll a Szűz jegyében, itt az öngyógyítás ideje

asztroenciklopédia-2018.09.12.- Uralkodó Merkúr a Szűz jegyében

 

Ön is érzi, hogy egészségesebbnek, pompásabban, és frissebbnek érzi magát. A Merkúr a Szűz jegyében áll, itt uralmi helyzetében van, mintha energialöketet adna a szervezetünknek. Arany idők kezdődnek az egészségünknél. Minden terápia csodálatos hatást bontatkoztat ki. Nem kell ezért minden nap a fittness-stúdióba fáradnunk, csak egy kicsit jobban kell figyelnünk önmagunkra, és akkor fejlődnek öngyógyító erőink is.

 

A Nap és a Merkúr szeptember 21-én együtt fognak állni a Szűz jegyében. Ez felerősíti a bolygók jó hatását a testünkre. Egyszerűen jobban érezzük magunkat, pozitívabban gondolkodunk.

 

A valódi egészségünk fejben kezdődik el. Foglalkoznunk kell az egészségünkkel, és a betegségünkkel is. De nem szabad túlzott félelmeket kifejleszteni magunkban, mert csak így tudjuk felébreszteni magunkban az öngyógyító erőnket. A Nap és a Merkúr együttállása energiánk növekedésére irányul.

 

A Nap és a Merkúr együttállása a Szűz jegyében mindig egy esélyt ad nekünk az életben, mindig kapunk egy új lehetőséget, ez az esély az egészségünkkel kapcsolatos. Sikeresen le tudjuk győzni a gyengeségeinket, ki tudjuk egyensúlyozni, ami helytelen volt eddig, legyen ez a táplálkozás, az állandó stressz, a helytelen életstílus. Mindig kapunk egy második esélyt.

 

A Nap és a Merkúr a Szűz jegyében segít bennünket felépíteni abban, ami elveszett. Erősíti a hitünket önmagunkban, akaratunkban és testünkben is, amit életünk során elveszítettünk, vereségek, ellenállások, és betegséget által, amelyek sebezhetővé, gyengévé és bizonytalanná tettek. Meg kell tanulnunk, hogy szervezetünknek gyengeségei is vannak. Meg kell tanulnunk másokra is hallgatni, másokban is megbízni, de ne felejtsünk el önmagunkban bízni.

 

Mindenki rendelkezik egy belső hanggal, egy megérzéssel, ami vezet bennünket. A szervezetünk tudja, mire van igazán szüksége, ahhoz, hogy egészséges legyen, és az is maradjon.

 

Ne engedjük elveszíteni a kapcsolatot a saját szervezetünkkel, ne hagyjuk elaludni belső irányítórendszerünket.

 

Louise Hay írja: „Az optimális egészség messze túl meg az immunrendszeren. Saját magunk szeretetével kell kezdenünk. Ha hallgatunk a belső hangunkra, egész testünk biztonságban fogja érezni magát. Ha testünk biztonságban érzi magát, lehetséges a gyógyulás is”.

 

Ezek nem a fantázia birodalmának ezoterikus szárnyalásai. Ez az öngyógyító erő titka.

 

A nemzetközileg is elismert sejtbiológus Bruce Lipton a Standford Egyetemen végzett kísérleteivel bizonyította, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva csak a génjeinknek, amelyek betegséget hoznak létre, vagy sugárzó egészséggel ajándékoznak meg, hanem a sejtjeink arra a környezetre reagálnak, amelyben élünk. Lelkünk állapota tesz beteggé vagy egészségessé, életkedvünk, életörömünk aktíválja öngyógyító erőinket.

 

A negatív hit, a negatív beállítottság önmagunkkal szemben megbetegíthet bennünket. A legjobb bizonyítékot szállítja ehhez minden hipochonder, akit állandó aggodalma az egészségéért nem tartósan egészségessé, hanem állandóan beteggé teszi.

 

Testünk arra van teremtve, hogy önmagát gyógyítsa. Csak hallgatnunk kell rá, jelzéseit érzékenyebben kell felfognunk, és megértenünk.

 

Az egészségi problémáknál testünk már felszólít, segítséget kér, ahhoz, hogy jobban törődjünk vele. A Nap és a Merkúr együttállásával a Szűz jegyében ez egészen világossá válhat. Érezzük, hogy valamit tennünk kell, és azt is, hogy mit kell tennünk.

 

Olykor nemcsak a helytelen táplálkozáson múlik, amit meg kell változtatunk, hanem azon is, hogy sokkal több időt kell fordítanunk saját magunkra.