Mai dátum: 2019.07.16.

A rend vagy káosz

2018.09.11

Rend vagy káosz?

asztroenciklopédia-2018.09.10.- Mi a fontos, a rend, vagy a káosz?

 

 

A takarítás egyes embereknél függőséggé is válhat, ha minden sötét foltot a lelke foltjának is érez. Azonban a takarítást, és a rendrakás felszabadító hatású is lehet, új tisztaságot hozhat az életünkbe, amit még a káoszt kedvelő ember is, aki ezzel nehezen barátkozik meg, átérezhet.

 

Különösen akkor, - mint most is – amikor a Nap és a Merkúr a Szűz jegyében áll, ami valamennyiünket arra késztet, hogy végre rendet tegyünk és új ragyogást vigyünk a mindennapjainkba. Nézzük, ki mire hajlamos?

 

 

Kos

 

Van, amikor túl sok minden összegyűlik, feltornyosulnak a ruhák, blúzok, nadrágok, rengeteg felsőrész, amiket egyszerűen ott hagyott, mert egy következő találkozóra kellett mennie, hogy közben ne veszítsen időt. Ilyenkor mellesleg gyorsan bedob valamit a sütőbe, pl. egy pizzát, így a konyha is úgy néz ki, mintha földrengés lett volna. A Mars, az ön uralkodó bolygója, kellemes fényszögben áll a Kos jegyével, így lesz elegendő ereje arra, hogy új rendet tegyen. Ez önnek nagyon gyorsan megy!

 

BIKA

 

A nagyon pedáns takarítást nem nagyon felel meg az ön érzéki természetének. Azonban a barátaival tartott különböző partik után, a következő ínyencnap előtt egyszerűen szereti kifényesíteni a konyhát. A Nap és a Merkúr a Szűz jegyében lelkesítő fényszögben állnak a Bika jegyéhez, és ez takarításra készteti önt. Ezzel a rendszerető erővel minden gyorsabban megy, megteremti az áttekintést, és a sugárzó stílusos rendet, amire tökéletesen berendezett környezetében szüksége van, amit annyira szeret. A tartós káoszt ön nehezen viseli el, sem a fejében, sem a lakásában.

 

 

IKREK

 

A takarítás fárasztó, sőt néha idegesítő az ön számára, de tiszta fejének és a szívének is a rendre, az áttekinthetőségre van szüksége. Legalább is időnként, különben gondolatai leragadhatnak egy halom tányérnál, vagy egy kupac fehérneműnél.  Jelenleg a Nap és a Merkúr kellemetlen fényszögben van az Ikrek jegyével, így úgy érzi ezzel csak hátráltatják, és nem tud tovább jutni. A takarítás kényszere, ami rendszeresen, akár hetenként elfoga önt, nyomást gyakorol önre. A legkisebb papír a nem megfelelő helyen, a félrecsúszott terítő nem hagyja nyugodni.

 

RÁK

 

Önnek mindene az otthona, a lakása, ahová vissza tud vonulni, ahol feltöltheti magát energiával, és ahol az életöröme lakik. Itt takarít, políroz, a legújabb szereket is kipróbálja, hogy ragyogjon az ablak, port töröl, söpör, és tényleg semmit sem hagy figyelmen kívül. Akár naponta is megteszi ezt. Örömmel, igazi belső szenvedéllyel teszi, különösen ilyenkor, amikor a Nap és a Merkúr a Szűz jegyében készteti és motiválja önt. Azonban a rend és a tisztaság az otthonában az alapvető igényei közé tartoznak. Ezzel tartozik azoknak az embereknek is, akikkel együtt ál, és akiket szeret.

 

OROSZLÁN

 

Önnek nem lakása, hanem rezidenciája van. Ön, ha teheti, nem takarít, hanem takaríttat, közben zseni módjára szervezi az életét. Tervez, kiterveli a rendet nagyvonalú, luxus környezetében, és megtalálja a megfelelő embereket ahhoz, akiket nógathat, de nem kevély, parancsoló hangnemben, hanem átölelő szívélyességel és jóakaró fölénnyel. Önnek tiszta elképzelései vannak, de egyszerűen nem hajlik az akkurátus részletek kidolgozására, és a takarítás finomságára, ezeket inkább átengedi másoknak. A patyolat tiszta otthonra viszont szüksége van.

 

SZŰZ

 

Önre sokszor mondják, hogy mániákus takarító, mert a legkisebb rendetlenséget is nehezen viseli el, a leghalványabb szürke foltot is észreveszi az ablakon. Nem tudja elviselni a házi port, sem a piszkot. Arra kell vigyáznia, hogy ez ne váljon fóbiává, főleg ilyenkor, amikor a Nap és a Merkúr is a Szűz jegyében áll. Ön fél a fertőzésektől, ezért fél a kosztól is, mindig takarít, fényesít, megkeresi a legjobb tisztítószereket a háztartásához, és erről mindig naprakész ismeretekkel rendelkezik.

 

 

MÉRLEG

 

Önnek nem a legkedvesebb elfoglaltsága a takarítás, de megteszi, mert a legkisebb rendetlenség is ellentmond finom, esztétikus tudatának. Szüksége van a stílusos, feltakarított tökéletes környezetre a boldogságához. Ön szenved, sőt sokszor dühös is, ha egy rendetlen, vagy slampos partner miatt le kellene mondania az ápolt lakásról, vagy házról, ami pillanatnyilag ismét veszélyessé válhat a kapcsolatára nézve. Esztétikai tudatát provokálja ez. Mindent elvisel az otthonában, csak a slamposságot nem. Jó, ha ebben az időszakban erre most mindenki tekintettel lesz, aki szereti önt.

 

SKORPIÓ

 

A Nap és a Merkúr az aprólékos Szűz jegyében motiválják önt, hiszen jó fényszögben állnak az ön jegyéhez, és ez előre hajtja. Önnek átláthatóságra van szüksége az életében, rendre és abszolút tisztaságra is a környezetében. Már nem viseli el mindazt, ahol eddig talán félrenézett, vagy mindent a szőnyeg alá söpört. Minden tekintetben tisztaságra vágik, és ezt meg is tudja teremteni magának. A lakása legrejtettebb sarkáig is le tud menni, ha esetleg valami kimaradt a takarításból. Most itt az ideje, hogy nem csak a lakásában, de a lelkében is nagytakarítást végezzen.

 

NYILAS

 

A Mars már nagyon jó fényszögben van a Nyilas jegyével, így ön a megfelelő lendülettel rendelkezik ahhoz, hogy lakásában, vagy házában rendet tegyen és kitakarítson. A Nap és a Merkúr azonban kellemetlen fényszögben fékezik önt. Amúgy sem szívesen takarít. Inkább a szabadba vágyik, inkább elmenne otthonról, ahol jelenleg korlátozva érezheti magát, és lehet, hogy most éppen káoszt is hagy maga után. A legfontosabb dolog, hogy találjon valamit ebben az összevisszaságban, ami jól van megszervezve.

 

 

BAK

 

Ön valóban képes a mániákus takarításra. Ön pedáns, megszállottan üldöz minden porszemet. Kipróbálja az új tisztítószereket, az aktuális ismeretek alapján tökéletesen, gyakorlatiasan és célirányosan arra figyel, ami a leggyorsabb és legjobb eredményeket adja. Sokszor elutasítja a segítséget a takarításban is, mert a házi munkáknál csak saját munkájában bízik meg, és magas igényeit kevesen tudják kielégíteni. Most, amikor a Nap és a Merkúr a Szűz jegyében áll, szárnyakat adnak önnek a takarításhoz és motiválják önt. A végén minden abszolút tökéletesen sugárzik és csillog.

 

VÍZÖNTŐ

 

Ön szereti a felfordulást maga körül, főleg akkor, amikor saját gondolatainak világában lebeg, és minden földi nehézség fölé emelkedik. Semmi sem zavarja önt, legfeljebb a zárt ablakok, vagy zárt ajtók, semmi sem fékezi, ha a fantáziája szárnyán tovaszáll, és csak a káosz marad hátra. Önt nem mindig zavarja, ha újságok hevernek a padlón, vagy könyvek állnak hegyekben. Egyszercsak elfoga a takarítási lázi, hirtelen, spontán, és váratlan módon, ami különösen aktuális lesz, hiszen a Mars, az energia bolygója a Vízöntő jegyében áll.

 

HALAK

 

Önt most nyomás alá helyez a Nap és a Merkúr, hiszen szemben állnak a Halak jegyével, és rendrakásra, takarításra kényszerítik. Ám van, amikor önnek nehezére esik a könyvek, ruhák, és iratok káoszából kiemelkednie, és életének ebből a normális állapotából összeszednie magát. A bolygók új rendért kiáltanak, bár sok fáradságába kerül, ez a kis munka új tisztaságot fog hozni a mindennapjaiba, amire már régóta szüksége van, ha túl sok elmúlt dolog hever ön körül.