Mai dátum: 2019.03.25.

A Szaturnusz quadrátba került a Merkúrral

2018.04.24

A Szaturnusz quadrátba került a Merkúrral

asztroenciklopédia-2018.04.24.-a Szaturnusz kellemetlen kapcsolatba kerül a Merkúrral

 

Szerda, április 25. Szaturnusz lebéklyózza Merkúrt egy végzetes quadrát fényszögben. Megkezdődik a nagy adásszünet. Nem hallgatunk egymásra, elbeszélünk egymás mellett.

 

 

Még ha a magad részéről tagadod is: Ezekben a napokban te sem hallgatsz oda másokra. Ez nem egy férfibetegség, hanem egy Szaturnusz-szindróma. A sorscsillag lezárja a csillagjegyeket mások számára.

 

KOS

Csak azt hallja, hogy valaki ellene vagy érte szól. Egyébként túlságosan is magával van elfoglalva ahhoz, hogy meghallja, mit mondanak a többiek. Pillanatnyilag erős önbizalom tölti el, ami eltereli a figyelmét.

 

BIKA

Jóságosságában mindenkit meghallgat, mindegy, hogy csak értelmetlen fecsegés megy el a füle mellett. Ezért a Bika ideális barátnő is, akinek mindent el lehet mondani, mindent rá lehet bízni. Figyelmes, és végtelenül türelmes.

 

IKREK

Kimondhatatlanul kíváncsi, és már csak azért is odahallgatna, ha nem éppen ő maga beszélne. Mivel azonban többnyire ezt teszi, ezért egy Ikrek mellett alig lehet szóhoz jutni. Pillanatnyilag semmi esély, hogy odafigyeljen másokra.

 

RÁK

Mindig odafigyel. Ez hozzátartozik a természetéhez, ahogy az emberekkel bánik, végtelenül gondoskodó, figyelmes, és mindig törődik a mások jó közérzetével. Ideális hallgató, pillanatnyilag kicsit meg van zavarva. Meg kell érteni.

 

OROSZLÁN

Törődik a többiekkel. Eközben többnyire kijátssza szuverén fölényét, ami a gyengébb emberekre gőgös hatást gyakorol, ami most súlyos félreértéseket eredményez. Az Oroszlán azonban nem úgy gondolja.

 

SZŰZ

Senkire nem figyel oda, túlságosan is önmagával van elfoglalva – saját kétségeivel, bizonytalanságával, ami koncentrációját igénybe veszi. A Szűz most még önmagára sem figyel oda, hanem morfondírozik.

 

MÉRLEG

Egészen azon múlik, hogy hogyan beszélnek vele. Ha ki tudjuk fejezni magunkat, akkor a Mérleg odafigyel. Ha akadozva, vagy dialektusban beszélünk, a Mérleg azonnal kikapcsol. Pillanatnyilag nagyon kritikus. Csak azt hallja, amit meg akar hallani.

 

SKORPIÓ

Figyelmesen meghallgat, túlzottan kritikus, és olyan bizalmatlan, hogy minden szó mögött titkolt támadást vél felfedezni. Pillanatnyilag minden mellékes megjegyzés közvetlen támadásnak fog fel. Legjobb, ha nem mondunk semmit.

 

NYILAS

Elvileg a Nyilas abszolút senkire nem figyel oda, csak saját magára. Saját szavait törvénynek tartja, amit szívesen prédikál. Az, hogy másoknak is lenne mondanivalójuk, az egyáltalán nem illik bele az elképzeléseibe. Nagyon ritkán veszi tudomásul. Ezekben a napokban biztosan nem fog meghallgatni.

 

BAK

Megbízható, jóságos és borzasztóan figyelmes – a Bak előbb hagyja figyelmen kívül a saját problémáit, mielőtt a tieidről megfeledkezne. Mindig meghallgat, nyitott füllel jár, noha Szaturnusz ebben az időben kissé zárkózottabbá teszi.

 

VÍZÖNTŐ

Mindig meghallgat. Minden butaságot meghall, amit mondanak, és mosolyog hozzá. Most is: Bár felkelted a Vízöntő érdeklődését, de amit mondasz, az tökéletesen közömbös a számára. Fölötte áll ennek.

 

HALAK

Mindig odafigyel. Beleágyaz abba az érzésbe, hogy ő minden rezdülést, minden érzést felfog, ami tőled jön. Így is tesz, hogy aztán érzéseid közelről érintik-e, az rejtve marad a Halak hideg páncélja mögött.