Mai dátum: 2019.03.25.

Adok-kapok egyensúlya

2018.04.19

Annyit kapunk, mint amennyit adunk?

asztroenciklopédia-2018.04.18.-egyensúly a párkapcsolatokban

 

 

Az ember társaslény. Nem szeret egyedül lenni, általában másokkal kapcsolatban él. Ez magában foglalja azt is hogy egy bizonyos magatartást alakít ki magának, és azt uralja is. A legfontosabb, hogy ugyanannyit adjon, mint amennyit kap, és fordítva. Ha többet ad, mint amennyit visszakap, akkor csalódott lesz. Aki többet vesz el, mint amennyit ad, az először kritizálni fogják a többiek, és esetleg akár ki is közösítik a közösségből.

 

A Vénusz a Bika jegyében található. Fogadjuk el, amit tudunk kapni, élvezzük az életet, és elsősorban önmagunkra gondoljunk. A Jupiter a Skorpió jegyében áll. Azért élünk, hogy másokkal is törődjünk. Fontos, hogy az adás és elfogadás egyensúlyban legyenek.

 

Ha Ön a Kos jegyében született:

 

Ön természeténél fogva nagyvonalú, és nem mérlegeli azt, hogy mit ad, és ugyanolyan kevéssé azt, amit kap. Az élet adta lehetőségekhez igazodik. Idővel felmerülhet Önben is a kérdés, hogy egyensúlyban van-e, amit adnak Önnek, és amit mások kapnak Öntől, és általában megállapíthatja, hogy többet ad, mint amennyit kap. Ilyenkor nyugodtan változtassa meg magatartását, és tegye világossá, hogy mit akar. Ez az időszak nagyon jó alkalmakat kínál erre.

 

 

Ha Ön a Bika jegyében született:

 

Ön inkább megőrzi, amit kap. Célja, hogy minél többet gyűjtsön és megtartson. Ezáltal egy idő után kialakul Önben egy olyan életérzés, hogy először birtokolnia kell, valamint, mielőtt adni tudna. Amennyire fontos ez az egyik oldalan, annyira megakadályozza az emberek közötti folyamatot. Ahhoz, hogy elkerülhesse, hogy idős korára egyedül maradjon, időben meg kell tanulnia, hogy örömét lelje abban, hogy Ön is annyit ad, amennyit kap.

 

Ha Ön az Ikrek jegyében született:

 

Önnek két oldala van, egy kifelé és a befelé forduló oldal. Az egyik többnyire tudatos Önben és teljes mértékben ki tudja élni. Szívesen ad és nem kérdezi, mit kap vissza. Másik oldala inkább tudat alatti, inkább az elfogadásra van beállítva. Mivel Ön ezt az oldalt eléggé kevéssé ismeri, többnyire hiányérzete támad. Erre meg kellene tanulnia jobban odafigyelni.

 

Ha Ön a Rák jegyében született:

 

Ön inkább ad és ad, és általában nem vár semmit cserébe. A szíve tele van szeretettel. Idővel mégis kialakul Önben egy hiányérzet, még akkor is, ha most ezt nem tudja elképzelni. Meg kellene tanulnia elfogadni is, nemcsak adni. Igyekezzen megtartani az egyensúlyt.

 

Ha Ön az Oroszlán jegyében született:

Ön már születésekor melegséget és vidámságot áraszt magából. Ön nagyon szeret ajándékozni, és ez tökéletesen kielégíti. Nem érzi szükségét annak, hogy kapjon is érte valamit. Valamikor Ön is úgy érzi, hogy túl sokat ad ahhoz képest, amit visszakap. Időben tudatnia kell másokkal, hogy az Ön nagyvonalúsága nem egy magától értetődő dolog.

 

Ha Ön a Szűz jegyében született:

 

Ön észszerűen gazdálkodik az érzelmeivel is, vagyis takarékoskodni is tud vele. Így természetesen ennek megfelelő érzelmet is kap vissza. Fontos, hogy időben felismerje önmagában ezt, időben lépjen természetének ezen oldala ellen, és engedje meg magának, hogy érzelmesebb legyen. Ha ez sikerül, meglátja majd, hogy embertársai is több érzelmet fognak mutatni Önnel szemben.

 

Ha Ön a Mérleg jegyében született:

 

Pontosan érzi, hogy mikor ad többet, mint amit visszakap, és általában nem is tiltakozik ez ellen, hanem inkább úgy hiszi, hogy Önnek többet kell adnia, mint amennyit visszakap. Ha nem tudja megtartani az egyensúlyt, akkor csalódnia kell. Meg kell tanulnia, hogyan kell kifejeznie saját igényeit.

 

Ha Ön a Skorpió jegyében született

 

Akkor Ön azokhoz az emberekhez tartozik, aki szíve érzéseit feltételek nélkül árasztja magából. Természetesen elvárhatja, hogy nagyvonalúságáért hűséget, megbízhatóságot és vonzalmat kapjon vissza. Ez azokra az emberekre vonatkozik elsősorban, akik nagyon közel állnak Önhöz. Ám Ön sokszor úgy gondolja, hogy az emberek tudják, hogy Önnek mire van szüksége, pedig ez nem így van. Ezért fordulhat elő, hogy nagy csalódások érhetnék. Önnek meg kellene tanulnia, hogy kívánalmait azonnal és érthetően kifejezze.

 

Ha Ön a Nyilas jegyében született:

 

Ön rajong mindenért, és fényt hoz a világba. Ad anélkül, hogy bármit is visszavárna. Természetesen emiatt Önnél is kialakulhat az üresség érzése. Ha nem tudja megtanulni, hogy állítson fel elvárásokat, csalódnia kell. Időben és tisztán ki kell fejeznie azt, amit akar, és amire szüksége van.

 

Ha Ön a Bak jegyében született:

 

Akkor gyermekkorában már megtanulja érzéseit kontrollálni, és azokkal mérsékletesen bánni. Ehhez az is hozzátartozik, hogy sokáig ad, és reménykedik abban, hogy ezt valamikor vissza is kaphatja. Ez a számítás csak a legritkább esetben fordulhat elő. Emiatt idős órára gyakran csalódottá válhat. Figyeljen arra, hogy az adás és elfogadás itt és most egyensúlyban legyen.

 

Ha Ön a Vízöntő jegyében született:

 

Amíg Ön fiatal, erős, és tele kézzel ad. Úgy tűnik, hogy sohasem számít arra, hogy ugyanannyit vissza is kapjon. Ez viszont csak a látszat. Ön a tudatalattijában regisztrálja, ha nincs egyensúly. Idős korára ez oda vezethet, hogy csalódottan visszavonul az élettől.

 

HALAK

 

Ön féltételek nélkül elajándékozza magát, anélkül, hogy ügyelne arra, hogy mit kap vissza. Ehhez jön még, hogy általában megtiltja magának, hogy bármit viszavárjon. Természetesen ez előbb, vagy utóbb óriási csalódásba torkollhat, de még ekkor is ritkán van olyan helyzetben, hogy tisztán és világosan kifejezzen valamit. A következő ét alkalmas lesz arra, hogy ezt gyakorolja.