Mai dátum: 2019.06.18.

Ahol a Jupiter áll a horoszkópban...

2018.10.08

Ahol a Jupiter áll a horoszkópban...

asztroenciklopédia-2018.10.07.-hol áll a Jupiter a horoszkópunkban?

 

A régi asztrológusok a Jupitert a nagy jótevőnek nevezték, mert nem csak sikerekkel ajándékoz meg bennünket, hanem elveszi gondjainkat, félelmeinket és pozitív, optimista életérzéshez segíthet hozzá. Istennek fontos segítője, aki meg akarja mutatni nekünk, milyen szabad, szép és boldog lehet az életünk. Tisztán csillagászati szempontból nézve a Jupiter a nagy szerencse bolygója. Naprendszerünk egyik királya, egy óriási gázlabda, hatalmas nehézségi erővel, aki a veszélyes sziklatömböket, aszteroidákat és üstökösöket távol tartja a földtől. Ereje egyszerűen csak jó.

A hit és a bizalom a Jupiterhez tartoznak, megmutatják életünkben a helyes utat, és megszabadíthatnak bennünket a szükségtelen félelmektől. Egészen őszintén, hinni és bízni nagyon nehéz, mert mi emberek mindent szeretnénk bebizonyítani, mert az életben mindent ellenőrizni, és meghatározni szeretnénk.

És ha akarjuk is: hogyan találhatunk hitet és bizalmat az életben, magunkban, partnerünkben, gyermekeinkben, és barátainkban? Ahogy mindig, erre sincs recept, nincs utasítás. Szerencsére! Így az élet nyitott és korlátlan marad, de ugyanakkor kiszámíthatatlan is. A csillagok olyanok, mint Isten törvényei, akik legalábbis az asztrológusok számára fontos feladatokat árulnak el, melyekkel az ember élete folyamán szembe kerülhet. Hogy hitet és bizalmat találjunk, és megszabaduljunk a félelmeinktől, olyan úton kell járnunk, ami bátorságot, és meggyőződést követel tőlünk. A Jupiter szellemében magasabb világnézethez kell fordulnunk, állandóan tovább kell magunkat képeznünk, eszméinket követnünk, amelyek sötét időkben is mutatják az utat. Ha ismerjük a születési horoszkópunkban a Jupiter állásunkat, akkor legalább azt tudjuk, hogy durván milyen irányban kell mennünk életünkben, hogy megtaláljuk az utunkat.

A Jupiter kiterjeszti életünket, amennyiben követni tudjuk őt. Megmutatja szerepünket, amelyben teljesen jól érezzük magunkat, amivel azonosítani tudjuk magunkat. A Jupiterben rejtőznek legtitkosabb kívánságaink, és céljaink, melyeknek feltétlenül neki kellene fognunk. Ha szövetkezünk a Jupiterrel, boldogan élhetünk, hitet és bizalmat találunk, és elhagyhatunk minden bénító félelmet.

Ha a Jupiter a születési horoszkópban a Kos jegyében áll:

akkor a horoszkóp tulajdonosa számára nagyon fontos, hogy elveit nagyon nyíltan kifelé is képviselje. A Jupiter vezetői képességeket ad. Az egyetlen, amit a horoszkóp tulajdonosának kell hozzáadnia, a bátorság. Bátorság, hogy előre menjen, mások számára példakép legyen, és felelősséget vállaljon. Az elismerés, amit ezért kap, értelmet ad az életének, és elűzi a felesleges félelmeket.

Ha a Jupiter a születési horoszkópban a Bika jegyében áll:

akkor a horoszkóp tulajdonosa olyan ember, akinek tényleges anyagi biztonságra van szüksége, hogy ne kelljen kínzó félelmekbe süllyednie az egzisztenciájáért. Az eredeti bizalmat, amire szüksége van, mindenekelőtt egy természetes, bizton alapokon álló életben találja meg, az emberekkel és állatokkal való közvetlen bánásmóddal.

Ha a Jupiter a születési horoszkópban az Ikrek jegyében áll:

akkor a horoszkóp tulajdonosának feltétlenül a tudás világához kell fordulnia. Mindenekelőtt a felismerés, a felvilágosítás szabadítja fel a kétségek és bizonytalanságok alól. Itt muszáj, hogy ismételten új tudás területek felé forduljon.

Ha a Jupiter a születéskor a Rák jegyében állt:

akkor a horoszkóp tulajdonosának a család, az otthon, a származás a legfontosabb az életében. Ezt a témát kell kiaknáznia. A legfontosabb, hogy legyen saját otthona. Ez adja meg neki a biztonságot és a támaszt, amire feltétlenül szüksége van.

Ha a Jupiter a születéskor az Oroszlán jegyében állt:

akkor a horoszkóp tulajdonosa művész ember, olyan, akinek legnagyobb tehetségét, kreatív erőit kell belevinnie az életébe. Legalább hobbi szinten kellene festenie, énekelnie, fotóznia, vagy színészkednie – ez erőssé és magabiztossá teszi.

Ha a Jupiter a születéskor a Szűz jegyében állt:

akkor a horoszkóp tulajdonosának olyan foglalkozásra van szüksége, amit hivatásaként művelhet. Értelmes tevékenységre van szüksége, mellyel más embereken segíthet, bármilyen formában is. Ez lesz az ő útja!

Ha a Jupiter a születéskor a Mérleg jegyében állt:

akkor a horoszkóp tulajdonosa abban találja meg a beteljesedését, hogyha az együtt haladás útját keresi. A szoros párkapcsolatok, és a barátságok itt nem jelentenek függőséget, hanem beteljesedést. A közeli kapcsolatok erővel ajándékozzák meg, szerelmet jelentenek, boldoggá teszik.

Ha a Jupiter a születéskor a Skorpió jegyében állt:

akkor a horoszkóp tulajdonosa csak akkor talál biztonságot és bizalmat az életben, ha az élet titkaival foglalkozik. Asztrológiával, mély lélektannal, és titkos tudományokkal kellene foglalkoznia. Az út a mélységbe vezet.

Ha a Jupiter a születéskor a Nyilas jegyében állt:

akkor a horoszkóp tulajdonosa a legerősebb Jupiterrel rendelkezik. Itt a Jupiter otthon van, itt a legnagyobb célokért küzd, az igaz hitért, ami mentes a szenteskedéstől és a vallási fanatizmustól. Amint ezt az előre meghatározott utat járja, higgadt és boldog lesz, szabadon kibontakozhat.

Ha a Jupiter a születéskor a Bak jegyében állt:

A régi tanítás szerint a Jupiter a Bak jegyében esésben van, mert ebben a jegyben a Szaturnusz uralkodik, aki a Jupiterrel ellentétben inkább elutasító és pesszimista. Ennek ellenére a Jupiternek itt is nagy lehetőségei vannak. A horoszkóp tulajdonosának kemény munkára van szüksége, egy kihívásra az életben, az érzésre, hogy meg tud mászni egy óriási hegyet. Ez megerősíti, elijeszti a szükségtelen félelmeket.

Ha a Jupiter a születéskor a Vízöntő jegyében állt:

akkor a horoszkóp tulajdonosa nagy emberbarát. A Jupiter itt a testvériség, az igazság, és az egyenlőség megtestesítője. A Jupiter jelmondata ebben a jegyben: ha másoknak segítesz, magadnak segítesz. A feladat, hogy a horoszkóp tulajdonosa megnyíljon, türelmes és segítőkész legyen.

Ha a Jupiter a születéskor a Halak jegyében állt:

akkor a horoszkóp tulajdonosát nagyon érdekli a szellemvilág, sokszor szeretne a túlvilággal kapcsolatban lenni. Egy út, ami álmokon, jógán, meditáción, imán, művészeteken vagy egy csodálatos szerelmen és barátságokon át vezethet.