Mai dátum: 2019.03.25.

Ha a Mars álló helyzetbe kerül.....

2018.08.04

A Mars megáll.....

 

 

2016. április 12-én budapesti idõ szerint 17 óra 10 perckor a Mars stacioner állásba kerül.

 

Akkor nevezzük a bolygót stacionernek – vagyis álló helyzetben láthatónak – a bolygót, ha a haladási sebessége lassabb, mint az átlagos haladása, ilyenkor úgy látjuk a bolygót, mintha egyáltalán nem mozdulna.

A Nap és a Hold sohasem stacioner!

Ilyenkor a horoszkópábrán az állónak látszó bolygó mellé „S”, betût írunk, ezzel jelezzük, meddig lesz a bolygó ilyen helyzetben.

Képzeljük el, hogy mennénk elõre, és valaki a határon mielõtt vissza fordítana bennünket, várakozásra kényszerít. Így természetesen minden ügyünk késedelmet szenved, a feltartóztató hátráltat bennünket, és ezzel olyan akadályokat helyez elénk, ami bizonyos ügyeink meghiúsulását is eredményezhetné akár.

A Mars az álló helyzetében nagyon közel áll a Szaturnuszhoz, és kellemetlen kapcsolatban áll a Jupiterrel:

Ilyenkor megnõ a balesetveszély. Ugyanis a Mars a Nyilas jegyében áll. A Nyilas utazós jegy,

E közben komoly energiák halmozódnak fel, és hangsúlyos idõszaka lesz ez az életünknek, annál is inkább, mert a Mars a Nyilas jegyében erõben van. Ilyenkor, a Mars tulajdonságai sokkal erõsebben nyilvánulnak meg, mint ha elõre haladna, avagy hátráló mozgásba kezdene.

A Mars a cselekvés, az akarat, az elõrehaladás bolygója. 2016. április 22-én budapesti idõ szerint a Mars hátráló mozgásba kezd.

Ilyenkor félünk attól, hogy nem kapunk jó tanácsot, félünk a nehézségektõl, és a szerencsétlenségektõl.