Mai dátum: 2019.03.25.

Kezemben a horoszkópod 4. rész

2015.03.15

Kezemben a horoszkópod 4. rész

Kezemben a horoszkópod 4. rész

 

Égtájak szerint

 

A horoszkópábrán másképpen jelöljük az égtájakat,  mint a térképen, pontosan fordítva.  A horoszkóp felsõ része Dél, alsó része Észak, balra van Kelet, és jobbra Nyugat.

 

Ezt képzeljük el úgy, mintha az égbolt ráborulna a horizontra.

 

A horoszkópábrán egy vízszintes és egy függõleges tengelyt találunk.

 

A keleti pont neve: Ascendens, a nyugati pont neve: Descendens, az északi tengely egyik végét MC-nek, a másik végét IC-nek nevezzük.

 

Ha az MC – Médium Cöeli, vagy más néven az ég teteje – tengelytõl balra van több bolygó, az azt jelzi, hogy a horoszkóp tulajdonosa inkább önmagával foglalkozik, egyéniségét helyezi elõtérbe, érvényesülni akar.

 

Ha az MC – tengelytõl jobbra, nyugaton van bolygóhalmozódás, az a „Te”-hez, vagyis a másikhoz, a másik felünkhöz való kapcsolódást, alkalmazkodást, a másik fél fontosságát jelenti.

 

Ha az Ascendens – Descendens felett, a nappali vagyis a déli terület emelkedik ki, akkor a horoszkóp tulajdonosa feltétlenül érvényesülni akar a világban ha viszont ennek a tengelynek az alsó, vagyis éjszakai, északi terület az erõsebb, akkor a horoszkóp tulajdonosa visszahúzódóbb, befelé forduló, önmagára hallgató, elmélyült szellemi munkás.

 

Vizsgáljuk a horoszkópokat évszakok szerint is:

 

Ha a tavaszi jegyekben áll a legtöbb bolygó (Kos, Bika, Ikrek) akkor a horoszkóp tulajdonosa fiatalos lendülettel törekszik a sikerre az életben, igyekszik meghódítani a világot.

 

Ha a nyári jegyekben találjuk a legtöbb bolygót (Rák, Oroszlán, Szûz) akkor a horoszkóp tulajdonosa szeret az életet, a világra koncentrál.

 

Ha az õszi jegyekben találjuk a legtöbb bolygót (Mérleg, Skorpió, Nyilas) a horoszkóp tulajdonosa már sokkal nyugodtabb.

 

Ha a téli jegyekben találjuk a legtöbb bolygót (Bak, Vízöntõ, Halak), akkor a horoszkóp tulajdonosa szeret elvonulni a világtól.

 

A Kos jegyétõl kezdve feloszthatjuk pozitív és negatív jegyekre az Állatövet. A Kos pozitív, a Bika negatív, az Ikrek pozitív és így tovább….

 

Ha a pozitív jegyekben van több bolygó, akkor a horoszkóp tulajdonosa inkább férfias,

 

Ha a negatív jegyekben van több bolygó, akkor a horoszkóp tulajdonosa inkább nõies tulajdonságokkal rendelkezik.

 

A fentiek fontos szerepet játszanak a horoszkóp kifejtés kezdetén, mert nagy vonalakban, szintetikusan adnak bepillantást a karakter egészébe, mielõtt analizáló kifejtésbe kezdenénk.