Mai dátum: 2019.03.25.

KI hogyan öregszik?

2018.04.16

HOgyan öregszünk?

asztroenciklopédia-2018.04.16.- ki hogyan öregszik?

 

Sok évszázad asztrológusai fejlesztettek ki rendszereket, amelyek segítségével át lehet tekinteni az emberi életet. Amennyire azonban ismerem a helyzetet, senki sem foglalkozott azzal, hogy hogyan tudnak megbirkózni az egyes jegyek az öregedéssel. Egész biztosan úgy van, hogy egy fiatal Kos egészen más, mint egy ember, aki 70 éves lett, és ez többé-kevésbé vonatkozik a 12 Állatövi jegy mindegyikére. Mi változik meg?  Mi marad állandó? Gyorsabban öregednek egyesek, mint mások?

 

Most tavasszal sok embernél, aki már idősebb, felmerül a kérdés: Milyen öreg lehetek? Hány tavaszt érhetek még meg? Soha nem árulja el egy horoszkóp, milyen idős lesz valaki, tehát mikor találkozik a halállal. Azok az asztrológusok, akik az ellenkezőjét állítják, egyszerűen komolytalanok. Tapasztalataink alapján azonban nagyon is meg lehet mondani, hogy hogyan viszonyulnak az egyes jegyek az öregedés témájához.

 

KOS

A Kos jegyében született emberek rámenősek, amikor a világra jönnek, és azok is maradnak legalább addig, amíg 30 évesek nem lesznek. Ezután azonban már idétlendolog lenne továbbra is a macsót vagy a csábító nőt játszani. Ennek ellenére ápolniuk kell a testüket, és a lehetőség keretein belül edzeniük is kell. A rendszeres torna és az egészséges táplálkozás elengedhetetlen. Még fontosabb azonban a szellemi frissesség. A Kosok általában elég szerencsések, hogy idős korukban is fittek legyenek a fejükben, de a szellemet is edzeni kell.

 

BIKA

A Bikák kolosszális élvezeti potenciállal jönnek a világra, ami sokáig meg is marad. Azonban minél idősebbek lesznek, egyre fontosabb lesz az élvezetet és a szenvedélyt az alkímia értelmében magasabb formába transzformálni, megnemesíteni. Kiegyenlítően és az értelmet kifinomítva hat például a művészettel való foglalkozás, mindegy, hogy csak szemléli vagy műveli azt. A helyet is paradicsommá alakíthatja, ahol él.

 

IKREK

Fiatalként az Ikrek jegyében született emberek 100%-ig szociális emberek. A 12 jegy között idős korban is utoljára veszítik el szociális kapcsolataikat, még 90-nel is vannak barátaik. Ennek ellenére az évek nyomokat hagynak. Akkor azon múlik, hogy tudják-e – vagy legalább is sejtik – hogy minden, amit odakint keresnek, tulajdonképpen mindig bennük van, és az „egyedüllét” „egyedül mindennek lenni” is lehet. Akkor az öregség szépséget és mély elégedettséget hoz.

 

RÁK

A Rák jegyében született gyerekek könnyed módon közel vannak a lélekhez, és úgy merítenek belőle, mint egy kútból. Amit önmagukból adnak, csak csodálkozásra készteti a felnőtteket. „Beszélgetnek” a Jóistennel és angyalaival. Felnőttként sok Rák jegyében született ember elveszíti ezt a csodálatos adottságot, és a többiekhez hasonlóan „normális” lesz, alkalmas a hétköznapi életre. Minél idősebb lesz, annál könnyebben tudja magát átadni a lelkieknek, és elég magas kort érhet el.  

 

OROSZLÁN

Az Oroszlán érdekeltségű emberek az öröm gyermekei, de ha idősebbek lesznek, ezernyi kemény próba során egyre mélyebben elrejtik velük született életörömüket. Ha idősebbek lettek, és megszabadultak a nyolcórás mindennapi őrülettől, sokan ismét előássák belső fényüket, és újra örömöt és bizakodást sugároznak magukból. Most kifizetődik, hogy méltóságukat nem csak külső értékekben, hanem belső elégedettségükön is mérik. És tudnak elengedni, helyet csinálni egy másik életnek.

 

SZŰZ

 

 

Azok a gyerekek, akik a Szűz jegyében jönnek a világra, nyugodtak, kiegyensúlyozottak, könnyen kezelhetőek és nagyon kíváncsiak. A pubertással aztán elkezdődnek a problémáik, és késő öregkorukig ezek nem is maradnak el. A harc, amit folytatnak, az élvezet és a lemondás között folyik. Öregkorukra véget ér a harc és a Szűz érdekeltségű emberek talán most már mélyebb boldogságra képesek, mint minden más jegy szülöttei.

 

MÉRLEG

 

 

A gyermekek a Mérleg jegyében születve szeretetet és békülést hoznak a Földre. A felnőttek is el vannak kötelezve a szerelemnek. Nagyvonalúan ajándékozzák el, ha megtalálták, és teljes belső szenvedéllyel keresik, ha éppen elveszítették. Idős korban ezek az emberek inkább képesek arra, hogy nagy szerető képességüknek kifejezést adjanak, mert ekkor már nem kötődnek egy férfihez, illetve nőhöz, hanem úgy osztják el, ahogy nekik tetszik: egy versre, zenére, egy fára, a szomszédasszonyra.

 

SKORPIÓ

 

 

A Skorpió jegyében született gyermekek mindig magukban hordozzák egy ősük szellemét. Ha felnőnek, el kell szakadniuk a múlttól – nem egy könnyű vállalkozás. Könnyebb számukra az öregedés. Ekkor csillagjegyük energiája és életek ezrének tapasztalata jön a segítségükre, ami így szól: Nincs semmi, mindig csak a pillanat. Ezért teljesen jelentéktelen, milyen idős valaki.

 

NYILAS

 

 

A Nyilas jegyű gyermekek olyanok, mint kis Napok, akik minden hangulatot felvidítanak, barátságosak és társaságkedvelők tesznek. Felvilágosult beállítottságuk az élethez általában mindig megmarad, akkor is, ha felnőttek. Idős korukra azokhoz tartoznak, akik még 80 éves korukban is fittek maradhatnak, sportolnak, és mivel ismeretes módon egy egészséges testhez egy egészséges lélek is tartozik, fejükben is fittek maradnak.

 

BAK

A Bak jegyében született gyermekek kimondottan korán startolnak. Mászkálni, járni, bilihez szokni – mindent egy fokkal jobban tudnak, mint mások. A pubertás egy szenvedés a számukra, mert meg van tiltva felébredő vágyaikat egyszerűen csak megélni. Csak a korral jutnak igazi megelégedettséghez, boldogsághoz és könnyedséghez. Ez úgyszólván a kozmosz kegyelme, ajándéka az embereknek, akik életükben sok problémát vettek a vállukra, és ezeket előnyben részesítették a szórakozással szemben.

 

VÍZÖNTŐ

A Vízöntő szülöttei gyermekkoruktól hadilábon állnak a tekintélyekkel, ami mindannyiuk számára kényes témát jelent. A pubertás még rosszabb lesz. Egy ilyen individualista karakter mellett a heves nézeteltérések egyszerűen nem maradhatnak el. Idős korban azok, akik kiélték individualitásukat, szórakoztató öregséget élnek meg, amelyben még jobban kiélhetik igényeiket a szabadság és a függetlenség irányában.

 

HALAK

 

A Halak jegyűek már gyermekkorukban hihetetlenül érzékenyek. Ez felnőtt korukban még erősebb lesz. Vannak emberek, akik jót tesznek nekik, de olyanok is, akik életüket élvezhetetlenné teszik. Biztosan vannak hivatások, amelyek jobban fekszenek ezeknek az embereknek, de végső soron embertársaik azok, akik életüket könnyebbé vagy nehezebbé teszik. Az időskor hozza a nagy megkönnyebbülést: az egyedüllét nem magányt jelent, hanem azt, hogy közben meg lehet találni a boldog érzést, önmagunkban lenni.