Mai dátum: 2019.04.21.

Mi okozhatja a gyomorproblémákat?

2018.09.13

Mi okozhatja a gyomorproblémákat?

Asztroenciklopédia-2018.09.13.- mi okozza a gyomorproblémákat?

 

 

A klasszikus orvostudomány a gyomorpanaszokat különböző gyógyszerekkel kezeli, például bétablokkolókkal és műtétekkel. Mint más esetekben is, az orvosok csak a test részét nézik, ami már nem működik, és úgy kezelik, mintha teljesen különállna az egész embertől. Még a táplálkozási szokások átállításáról sem vélekednek túl jól. Egy müncheni klinikán például elutasították gyomorbetegeik részére egy táplálkozási tanácsadó segítségét. Az asztrológiai orvoslás teljesen más megközelítéssel él. Nem a megbetegedett szervvel kezdi, példánkban a gyomorral, hanem a jeggyel, amivel ez a szerv kapcsolatban áll.

 

Ebben az esetben ez a Rák jegye. A továbbiakban arra következtet, hogy egy embernél, akinek gyomorproblémái vannak, a Rák-princípium nem érintetlen. Ez a princípium minden embernél megvan, tehát nem csak a Rák jegyében születetteknél. Megtalálható például a Hold, a Rák uralkodó bolygójának pozíciójában is. Ezenkívül nagy szerepet játszik, milyen a negyedik Ház minősége a horoszkópban. A döntő mégis az, hogy az asztrológus a Rák-princípiumon keresztül törekszik a gyógyításra.

 

Ezért ennek a princípiumnak a megvilágítása: a Rák bensőséges közelséget testesít meg. Ennek egyik képe az embrió, aki az anya testében fekszik, és a közös vérrendszeren át táplálkozik. További kép a kisbaba, aki az anya mellén találja meg táplálékát. Egy további kép lehet egy valamivel nagyobb gyermek, akit anyja, aki eközben igen közel kerül hozzá, etet.

 

A táplálékfelvétel tehát eredetileg a legnagyobb közelséggel van kapcsolatban. Ezért annyira kellemes normális esetben másokkal egy asztalnál ülni és étkezni. Érzelmek élednek újjá személyes múltunkból, amikor még gyermekek voltunk, és boldog kapcsolatban álltunk édesanyánkkal. Ennek ellentéte a kórosan sovány ember, aki nemcsak minden táplálékfelvételt, hanem anyja közelségét is elutasítja.

 

A gyomorproblémák, így általánosíthatjuk asztro-gyógyászati szempontból, tiltakozást jeleznek a közelség ellen. Valaminek történnie kellett, hogy az egységet és közelséget más emberekkel már nem érezzük kielégítőnek, boldogítónak. Ezért nincs is értelme annak, hogy az ilyen problémákat gyógyszerekkel kezeljük. Ez ugyan hozhat könnyebbséget, de a betegséget nem szünteti meg. A helyes út, hogy beszéljünk a beteggel a közelséggel való kapcsolatáról, a múlt konfliktusait keressük meg, amik az okai annak, hogy a közelséget elutasítja, olykor fenyegetőnek is érzi. Általában fennáll az anyától való elidegenedés esete. Megállapították, hogy az egyes jegyek a gyomorpanaszok iránti érzékenység szempontjából különböznek egymástól.

A tűz elemű Kos, Oroszlán és Nyilas gyakran hajlamosak gyomorpanaszokra. Ezt arra vezetem vissza, hogy ezek az emberek alapvetően apjukkal és nem anyjukkal identifikálják magukat, és anyjukat gyakran el is utasítják.

Egy férfi referenciaszemély (az apa) jobban illik hozzájuk, mint egy női (az anya). A víz elemű jegyeknél (Rák, Skorpió, Halak) ez pont fordítva van. Ők olyan szoros köteléket kívánnak anyjukkal, hogy túlterhelik vele, és ő utasítja vissza a gyermeket és ezzel teremti meg a későbbi gyomorpanaszok táptalaját.

A föld elemű jegyeknél (Bika, Szűz, Bak) kevésbé áll fenn a hajlam az ilyen panaszokra. Ezek az emberek normális esetben harmonikus álláspontot képviselnek, ami a távolságot és a közelséget illeti. Másképpen kifejezve, nem jönnek túl közel, de nem is távolodnak el túl messze.

Legkevésbé a levegő elemű jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) hajlamosak gyomorproblémákra. Ennek oka kézenfekvő. Nekik nincs gondjuk rövid időre akár nagyon közeli kontaktust másokkal felvenni, utána pedig ugyanolyan gyorsan feloldani anélkül, hogy közben nagyobb komplikációk lépnének fel.