Mai dátum: 2019.07.19.

Mit várhatunk 2019-ben

2018.11.29

Mit várhatunk 2019-ben

asztrokalendarium-2018.11.29.- mit hoz nekünk a jövő év?

 

 

A Jupiter hozza a Nyilas jegyében, az Uránusz hozza a káoszt a Bika jegyében.

 

 

A 2019-es évet a Merkúr fogja uralni, sok fontos találkozást, és a hivatásában, valamint üzleti sikereket hoz. Az új évben kiemelkedő szerepet kap a Jupiter a Nyilas jegyében, aki előkészíti a talajt az egészen nagy sikerek számára. A Jupiter minden 12. évben áll a Nyilas jegyében, itt otthon van, és szerencséje semmilyen határt nem ismer.

 

Minden, amit most kezdünk el, a legnagyobb esélye van a növekedésre. Egészen kiemelkedő ez az idő a továbbképzés minden fajtájához, és a távoli utazásokhoz. Ebben az évben nagyon sokat tudunk elérni.

 

Anyagi kérdésekben legyünk nagyon figyelmesek, főleg az Uránuszra, aki 2019-ben már a Bika jegyében marad, és ott a pénzvilágot a következő hét évben erősen fel tudja majd forgatni. Villámgyorsan állnak be a változások, minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Extrém ingadozások lehetnek a részvénypiacon.

 

 

Ez az év a Merkúr, az utak istenének jegye alatt áll. A mitológia isteneinek követe gondoskodik arról, hogy az üzenetek eljussanak egyik helyről a másikra. Ő a közvetítő ég és föld között. Közben az üzenetek eljuttatásában nem ő a személyesen illetékes, csak azért, hogy azok elérjenek a célhoz. Feladata a kapcsolatok létrehozása.

 

A következő év egészen a kommunikáció jegyében fog állni. Olyan kapcsolatokat is felújíthatunk, amik eddig megszakadtak, és új utakat találhatunk egymáshoz.

 

A Merkúr uralta év esélye abban áll, hogy a megosztás fázisa után ismét jobban közeledünk egymáshoz. A békülés pillanatait éljük meg, ahol előzőleg veszekedés uralkodott.

 

A diplomáciának kedvező az az év, még ha nem is találunk azonnal megoldásokat. Éppen a társadalomban lesz alkalmunk több megértést kialakítani egymással szemben. Meghallgatni a másikat, megnyílni a velünk szemben állóval, erre mutatnak az idő jelei.

 

Asztrológiai szempontból érdekesek a hátráló bolygómozgások miatt elhúzódó kellemetlen kapcsolat a Jupiter és a Neptun között. Ez sajnos egész égben elkísér majd bennünket. Ez felveti majd a határok kérdését. A Jupiter tágítani akarja a határokat, és a territóriumát ezáltal akarja kibővíteni. A Neptun ezzel szemben fel szeretné oldani a határokat, és mindent egyesíteni akar egymással. Sajnos mindkét bolygó a saját uralmi jegyében áll, ezért nagyon erősek mindketten. A kellemetlen fényszögkapcsolat azonban váltakozva kijátssza egymás ellen őket.

 

A Jupiter inkább realista, a Neptun inkább álmodozó. Előre kell nézni, és nem feltartani magunkat a múlt hibáival. A részleteket később is tisztázni lehet. Az új lehetőségeknek kell teret adni. Ha ez sikerül, mindenki hasznát veheti.

 

Ebben az évben a Szaturnusz és a Neptun kellemes fényszögben vannak egymással. Ez arról gondoskodik, hogy a lehetőségekből valóság válhasson. A 2019-es év talán ezt még nem fogja mutatni, ám később érezni fogjuk a változást.

 

Mercurius nem csak az utazás és a kommunikáció istene, hanem a gondolkodás, a kereskedelem, a kereskedők és a tolvajok ügyeiben is illetékes. Merkúr évében pozitív támogatásra számíthatunk ezeken a területeken, viszont különös figyelemmel kellene megvizsgálnunk minden írásos megállapodást. A Merkúr rafinált róka is tud lenni!

 

Március 6-tól az Uránusz hét évig a Bika jegyében fog járni. Az Uránusz a hirtelen, a meglepő eseményeket jelenti. Az extrém dolgok bolygója. 2018-ban ezt már néhány időjárási szeszélyénél is láthattuk. Sajnos a Bika jegyében álló Uránusz a következő környezeti katasztrófákat még jobban felerősítheti.

 

Február közepéig és május közepétől október közepéig a Jupiter és Neptun között feszült kapcsolat lesz. Emiatt túlságosan is megbízhatunk kétes hírű vállalkozásokban. Hajlani fogunk arra, hogy lépre menjünk illúzióknak és csalóknak.

Jó lenne, hagy egy egészséges bizalmatlanságot alakítanánk ki magunkban.

 

Szaturnusz szerencsére kellemes fényszögben lesz a Neptunnal, és általuk sokkal világosabban látjuk majd a szociális igazságtalanságokat. Végre tettekre válthatjuk a rég esedékes javításokat. A több szociális igazságosság elősegíti a belső békét.

 

A Jupiter a Nyilas jegyében december elejéig rendkívül pozitívan hat. A szerencse bolygója itt különösen jól érzi magát, és teljes erejét ki tudja bontani. Március közepétől július elejéig fogja egy nagyon erős aspektus először észre vétetni magát.