Mai dátum: 2019.01.17.

Szeretjük a karneválokat?

2018.01.28

Karneváli hangulat....

asztroenciklopédia-2018.01.28.- Karnevál – kinek érzi jól magát, és ki nem?

 

Nem mindenki találja vidámnak a karnevált. Éppen mostanában szólnak sokan hozzá online, akik azt úgynevezett tarka nyüzsgést gyűlölik.

 

KOS

Túlságosan individuális, túl makacs, mintsem hagyná magának előírni, hogy mikor ünnepeljen, amit jobban szeretne maga eldönteni, és nem a kalendáriumra hagyni.

BIKA

Ezzel ellentétben a Bika szívesen hagyja, hogy magával sodorja az általános hangulat: Szereti a közös élményeket, ami összehozza az embereket.

IKREK

Egész más az Ikreknél: a közös vidámkodás, kerti partik, karneváli rituálék számára túl nyárspolgáriak, túl betanultak. Inkább követi egyéni hangulatait, ahogy éppen kedve van.

RÁK

A Rák szívesen hagyja, hogy átragadjon rá az általános hangulat: otthon a csoportban, az egyesületben érzi magát meghittségben, védetten. A karneváli egyesület megadja neki az érzést, hogy valahová odatartozik, és ezt szereti.

 

OROSZLÁN

 

Mindenekelőtt azt az érzést szereti, amikor elöl, a színpadon arany uniformisban csilloghat, és a nagy közönség őt csodálja. Farsangkor is lelkesen mutatja magát.

 

SZŰZ

 

Tulajdonképpen született magának való ember, aki a tömegrendezvényekkel nem tud mit kezdeni, de a vidám idők plusz rendet adnak az évnek, amit szeret.

 

MÉRLEG

Az ordítozó, iszákos tömeg inkább félelmet kelt benne: amúgy sem a barátja a tömegmozgalmaknak, amelyekben a jó viselkedésmód szenved.

 

SKORPIÓ

 

A Skorpiót ez hidegen hagyja: A kollektív hangulatok elől többnyire elmenekül saját, inkább mély érzelmi világába, amihez másoknak nem nagyon van hozzáférésük.

 

NYILAS

 

 

Egy csoport-ember, aki szívesen ünnepel és nevet közösen, de semmilyen körülmények között nem hagyja magát kisajátítani: A tömegben is individualista marad.

 

BAK

 

A rendezett életet szereti, a közös idejét az életörömnek és a bőségnek. Szívesen ünnepel barátai társaságában, akiket jól ismer.

VÍZÖNTŐ

 

Minden társaságban kivirul, minden partiban dominál utánozhatatlan jókedvével, humorával – csak nem akkor, amikor a naptár írja elő.

 

HALAK

 

A tömegben védve érzi magát, otthon van. Igazi farsangi bolond, aki szívesen ünnepel, nevetgél és iszik csoportban.