Mai dátum: 2019.03.25.

Tavaszi szél vizet áraszt.....

2018.04.15

A Vénusz jegyet vált....

asztroenciklopédia-2018.04.16.-A Vénusz jegyet vált

 

2018. április 24-én budapesti idő szerint 18 óra 53 perckor a Vénusz átlép az Ikrek jegyébe.

A Vénusznak nem csak kellemes tulajdonságai vannak, hanem kissé kellemetlenek is, ilyen a szeszélyesség, és az akaratosság is, ami még bőven jellemző az áprilisi időszakra.

 

A Vénusznak, és ezzel együtt nekünk embereknek is sokkal több szabadságra van szükségünk, akár a mindennapi örömeinkben, de a szerelemben is, hiszen az Ikrek levegő elemű jegy, és ki tudná a szeleket megállítani? Ugyanígy, ahogyan a népdal is írja: tavaszi szél vizet áraszt, minden madár társat választ…. ki nem ismeri ezt a dalt?  Hát ő a Vénusz az Ikrek jegyében!

A Vénusz a világi horoszkóp 3. sorsterületén halad át. Ez az egyik legkellemesebb időszak mindenki életében.

Használhatjuk ezt az időszakot arra, hogy kibéküljünk testvéreinkkel, rokonainkkal. Több alkalmunk nyílik majd az utazásra, és sok egyedülálló ember talán éppen az utazása alatt ismerkedhet meg a szeretett lénnyel.

Az Ikrek jegyéhez tartozik a beszéd és az írás, a hirdetés, a posta. Akár levelezés útján, avagy egy véletlen telefon alkalmával is ismeretséget köthetünk.

A Vénusz imádja a művészetet, az Ikrek jegyében viszont minden mozgásban van, épp itt az ideje, hogy beiratkozzunk egy tánctanfolyamra, avagy táncolni menjünk.

Egyetlen veszélye ennek a bolygóállásnak, hogy a Vénusz uralkodója jelenleg a Merkúr, rossz fényszögben van a Szaturnusszal.

Vigyázzunk jobban a gyermekekre, ők is könnyebben kötnek barátságot, sokkal sűrűbben fordulhat elő, hogy szóba állnak idegen emberekkel, sőt akár el is csalhatnák őket. Inkább ezerszer figyelmeztessük gyermekünket ezekre a veszélyekre, mint egyszer sem. S lehetőleg ne engedjük el kisgyermekünk kezét!