Mai dátum: 2019.01.17.

Valentin napra virágot....

2018.02.13

Valentin napra virágot....

asztroenciklopédia-2018.02.10.-

 

Melyik jegy szülöttének milyen virágot vásároljunk?

 

 

 

Egy virág finom illata felnyitja a lelkünket. A pompás rózsák, elegáns liliomok és finom ibolyák megfelelnek a jegyek egyéni lényének. Így hízeleg a virágok királynője az Oroszlánnak, és a százszorszép a Ráknak.

 

 

Ha a Kos jegyében született.

 

A gyengéd tavaszban született. A Kos jegyével kezdődik az erőteljes, heves újjászületés az életnek. Talán éppen ezért szeretik a napraforgót, az izzó nyár és a feszes élet jelképét, ami szenvedélyes személyiségünknek is megfelel.

 

Ha a Bika egyében született:

 

egy illatos orgonacsokorral, a tavasznak ezzel az érzéki követével szerezhető a legnagyobb öröm. Csupán részegítő illata a pompás virágoknak megnyitja a szívüket, amikor a nagyvárosok legszerényebb előkertjeiből felszáll.

 

Ha az Ikrek jegyében született:

 

Nem szereti a megvásárolt és művészien összeállított csokrokat. Szereti a tarka életét, a természet erőteljes színeit. Egy mező tele vadvirágokkal megérinti a lelkét. Rajongásra készteti, de ehhez most még korán van. Ajándékozhatunk neki egy csokor nefelejcset, ez hízelgő lehet a számára.

 

Ha a Rák jegyében született:

 

Mélyen megindíthatja a szeretetreméltó százszor szép. Az újraéledő természet finom teremtménye szerénységében elviszi neki a szerelmi üzenet, amit szívesen hallana. A feltűnésmentes apró virág az út széléről, megszólítja gondoskodó, meleg érzelmeit.

 

Ha az Oroszlán jegyében született:

 

elvárásait, amit egy virágcsokorral mindenekelőtt csodálatunkkal kell kielégítenünk. A csillagjegyek királynőjét a virágok királynője, a rózsa hízelgi körül. Ez felel meg elismerésre és tiszteletre vágyó természetének – mindegy, hogy hosszú szárú szépségként, vagy stílusos Biedermeier csokrocskaként.


Ha a Szűz jegyében született:

 

A színes virágbirodalom klasszikus szépségét, a tisztaság szimbólumát, a fehér, magányos liliomot kedveli a leginkább. Talán ez felel meg a legjobban átszellemülés irányi vágyának, amire törekszik. Ha színes virágot szeretnénk neki adni, akkor a dália fogja boldoggá tenni.

Ha a Mérleg jegyében született:

 

a nárciszokat szereti minden formában, különösen a fehér nárciszok felelnek meg válogatós ízlésüknek és stílusos szépségideáljuknak, mint magányos kiemelkedő szépség a mezőn az ajtajuk előtt.

 

Ha a Skorpió jegyében született:

 

Szívesen hagyja magát az asztalon álló virágok által egzotikus országokba csábítani. Szereti, ápolja igazi belső szenvedéllyel a legérzékenyebb orchideákat is, amik mély, szenvedélyes lelkét megszólítják, és titokzatos kisugárzásukkal megfelelnek lényének, ahogy a pünkösdi rózsa is ilyen.

 

Ha a Nyilas jegyében született:

 

A hazai kertek szépsége üdvözli a világjárót, akit állandóan elfog a messzeség utáni vágyódás, amikor újra otthon van. Talán emlékezteti őt is a pünkösdi rózsa hazájának egyszerű szépségére, amiről néha megfeledkezik.

 

Ha a Bak jegyében született:

 

Szereti az elegáns gladióluszokat, kertjeink lakóját. Egyenes tartásukkal és ellenálló képességükkel ezek a becsvágyó, földi kötöttségű jegy karaktererősségét szimbolizálják.

 

Ha a Vízöntő jegyében született:

 

Aki őt akarja megnyerni annak nem szabad hétköznapi szépségekhez, tulipánhoz, margarétához nyúlni. Szeretik az enyhén egzotikus sajátságot, az azáleáért, vagy az amarilliszét.

 

 

Ha a Halak jegyében született:

 

elvarázsolják az elátkozott tavak egzotikumai. Próbáljuk meglepni őket egy csokor extravagáns tavirózsával. A vizi szépségek lelkének mélységét szimbolizálják.