Mai dátum: 2019.07.19.

Egészségünk a Mars évében

2016.02.19

Egészségünk a Mars évében

Egészségkalendárium decemberig.

 

A legjobb napok egészségedhez.

Hogyan használhatod a csillagok energiáját tested, szellemed és lelked javára.

 

Talán már az elsõ hetekben érezted: Egy Mars-év nemcsak keresztülvivõ erõt, lelkesedést és elszántságot hoz, hanem mindenekelõtt egészséget. Ami eddig megviselt, ami terhelt, azon most erõt veszel. A kúra hatásos, a terápia segít. Te magad olyan erõsnek és fittnek érzed magadat, mint ezelõtt csak ritkán. Olvasd a következõkben, mikor jönnek a legjobb napjaid, mikor fontos a fittness.

Legjobb, ha ezt feljegyzed a naptáradba. Nem csak azért, mert elmulaszthatnád a legjobb esélyeidet egy jobb egészségre, de amennyiben jó napjaidat bejegyzed, vagy pirossal kiemeled, azzal felerõsíted ezeknek a napoknak a mágiáját, beviszed azokat az életedbe.

Önbizalmad, jövõbe vetett hited növekszik – ami mindenképpen az egyik kiemelkedõ kvalitása lesz a következõ hónapoknak. Ismét hiszel önmagadban, kiállsz a saját akaratod mellett, és ez az elsõ lépés egy kivirágzó egészséghez, a felébredõ öngyógyító erõkhöz.

A következõ hónapokban Mars egészen õszig két jegy között ingázik. Ez elég igazságosan osztja meg az év uralkodójának alapenergiáját valamennyiünk között. Egyszer az egyik hat jegy érzi erejét, másszor a másik.

Ez azt jelenti: egyszer az egyik, másszor a másik csoport éli meg legjobb, legegészségesebb napjait. Egyszer az egyiknél, másszor a másiknál hatnak jobban a terápiák és a fittnessgyakorlatok. Ezért is olyan fontos, mikor lesznek a legerõsebb idõszakaid, és mit kell ezért tenned.

 

Kos

Alapvetõen egy erõs év. Makkegészségesnek érzed magad, tele vagy lendülettel. Ha pedig régi, krónikus panaszok jelentkeznek, teljes akaratodat beveted azért, hogy minél gyorsabban lábra állj. Túl aktív vagy, inkább túl sokat csinálsz, mint túl keveset, pihentetõ szünetekre van szükséged.

Legerõsebb napjaid: A szokásos megfázás nem jelenthet problémát. Gyorsan visszanyered régi formádat, amikor március 6-tól Mars szárnyakat adó trigon fényszögbõl tol elõre. És amikor a Nap március 20. és április 18. között a te jegyedbõl világít, kivirágzol. Jól érzed magad, kicsattansz az egészségtõl. Ha eddig fejfájások kínoztak, most minden jó lesz. Felszabadulva, fiatalnak érzed magad.

Legfelüdítõbb napjaid: Marssal trigon fényszögben a te jegyedhez augusztus 2-tól kemény életöröm terjed el. Ugyanakkor a Nap a királyi Oroszlán jegyében augusztus 22-ig erõt és öntudatot ad neked, ami ismét bizakodva enged a jövõbe nézni. Egy terápia is eredményes lehet, a feszültségek, régi problémák a hátfájásokkal gyorsan elszállnak. Mars szeptember 26-ig gyógyító energiákkal ajándékoz meg.

Szupernapjaid: Április 7. és 8. Augusztus 21. ideális kúrákhoz. Szintén szuper: December 9. és 10.

 

Bika

Ritkán voltak erõsebb idõszakaid, mint ebben az évben. Mars ismételten kihoz a flegmádból, és csúcsteljesítményre hajt. Tegyél valamit fittnessedért, van energiád, legyõzöd azt, ami eddig kínozott. Ami elnyomott, terhelt, az eloszlik. Már most.

Legerõsebb napjaid: Magad is érzed, hogy felfelé haladsz. Ezekben a napokban március 5-ig egy hatalmas Mars kihívó szembenállásban hajt elõre, akit még a Nap is szextil fényszögben támogat. Szinte izzol az energiától. A régi nyakmerevségek feloldódnak. Egyetlen veszély: Ne terheld túl magad! Május 27. és augusztus 1. között még egyszer elfog egy boldogságérzet, ami különösen az egész július folyamán fitté tesz. Kisebb csodák történnek július 7-ig, amikor Mars ismét teljes energiáját kibontakoztatja, és a Nap szextil fényszögbõl támogat téged.

Legfelüdítõbb napjaid: Az õsz erõs lesz, legfelüdítõbb idõszakod, tele életörömmel, új optimizmussal és energiával, ami minden fájdalmat és akadályt elûz – amikor szeptember 27. és november 8. között minden erõd feléled. Legerõsebb: Október 23-tól november 8-ig szembenállásban a Nappal.

Szupernapjaid: Július 1. rendkívül erõs.Július 27. tele életörömmel. Október 17. jó egy terápiára. Mágikus: November 1.

 

Ikrek

Sokat hagytad szervezetedet lehasználódni, nem ügyeltél nagyon az egészségedre. Ha mostanában kissé lagymatagnak érzed magad, és egy megfázás gyötör, az ennek a következménye. A tavasszal felélénkülsz, érzed, ahogy a régi nyomás a válladon enyhül. Új életöröm tesz egészségessé.

Legerõsebb napjaid: Március 6-tól Mars szembenállásban hajt elõre legjobb teljesítményedet kihozva belõled. Fitt vagy, a régi fájdalmak elmúltak, egy felépítõ Nappal szextil fényszögben a te jegyedhez életerõd feléled március 20. és április 18 között. Ezeket a pozitív energiákat augusztus 2. és 22. között különösen erõsen érzed. Ez az ideális idõ egy igazi üdülõszabadságra, nem kell távolra utaznod, egyszerûen csak kikapcsolódsz otthon vidéken, hogy visszaszerezd energiáidat.

Legfelüdítõbb napjaid: Mars energiát lehel beléd augusztus 22-tõl még szeptember 26-ig. Ugyanakkor azonban szeptember 22-ig a Nap gátló quadrát fényszögben fékez. Minden olyan lassan megy, a terápiák is, amelyek csak vontatottan érvényesülnek. Kárpótlásul szabályosan kirobbannak erõid november 22. és december 19. között.

Szupernapjaid: Március 29. és 30. rendkívül erõsek. Augusztus 25-27 ideális egy kúrára. December 13-án kivirágzol.

 

Rák

Ez az év olyan számodra, mint egy orvosság, bár nem annyira felel meg érzékeny lényednek. Mars kényszerít kimondani, ha muszáj, akár kikiabálni problémáidat – és többé nem lenyelni, ami megbetegít, gyomrodat gyötri. Védd meg magad!

Legerõsebb napjaid: Két gyógyító heted lesz március 5-ig. Tele vagy erõvel minden, amit most egészségedért teszel, teljesen kifejti hatását. Ideális a fittness stúdióhoz. Marsnak ez a kedvezõ befolyása trigon fényszög alatt megismétlõdik május 27[JA1] -tõl. Amikor azonban június 21-tõl július 22-ig ugyanakkor a Nap a te jegyedbõl sugárzik, túl fogsz nõni önmagadon. Mindent, ami eddig hátráltatott, ami kínzott, esetleg fájdalmakat okozott, a kezedben tartasz. A krónikus fájdalmak már nem bántanak. Minden rendbe jön.

Legfelüdítõbb napjaid: Egy kisebb pihentetõ szabadság októberben lenne ideális. Próbálj meg legalább kevesebbet dolgozni, többet odafigyelni magadra, különösen akkor, amikor Mars és ugyanakkor a Nap október 23. és november 8. között új erõt és a belsõ biztonság érzésével ajándékoznak meg.

Szupernapjaid: Július 4. és 5. November 5-én elmúlnak régi fájdalmaid. December 24-25 szinte mágikus egészségedre.

 

Oroszlán

Nagylelkû szíved, ám keringésed is olykor gondokat okoznak, ami különösen ezen a hektikus, viharos évben tudna elõjönni. Azonban a következõ hónapokban duzzadsz az erõtõl, ami nem kellene, hogy eltúlzott sportolásra csábítson, hanem inkább célzott fittness gyakorlatokat végezhetnél.

Legerõsebb napjaid: Ideális mindenre, ami egészségessé tesz, március 20-tól április 18-ig, amikor a Nap szárnyakat adó trigon fényszögben áll a te jegyedhez, és egész energiádat elõhívja, és egy erõteljes Mars (szintén trigon fényszögben) elõre hajt. Szállj át a kerékpárodra, használd ki az idõt, kényeztesd és fejleszd a testedet. Augusztus 2. és 22. között egy hasonló energialöket ér el, amikor a Nap a te jegyedbõl sugárzik, és Mars is téged hajt. Ideális egy szabadságra, ami valóban gyógyító hatású.

Legfelüdítõbb napjaid: Ebben a nyugtalan Mars-évben, melyben nagy célokért harcolsz, ismételten szünetekre lesz szükséged, melyek alatt legjobb, ha semmit sem csinálsz, csak lazítasz. Erre ideális a november 21-tõl december 18-ig terjedõ idõszak, a Nap és Mars energiájával a hátadban.

Szupernapjaid: Április 15. és 16. Csúcsformádban leszel augusztus 3-án. Mindenféle terápia a legjobban november 20-án és 21-én hat.

 

Szûz

Nagyon erõteljes, egészséges hónapok elé nézel, melyek nem nagyon hagynak neked idõt egészségedért való aggodalmaskodásra, amivel gyakran magadat betegíted meg. Megragadod az életet, tele lendülettel, elszántsággal, bizakodással. Ez a legjobb recepted a régi bajok ellen, amik gyakran krónikusak.

Legerõsebb napjaid: Már ezekben a napokban március 5-ig egy tüzes Mars és egy kihívó szembenállásban álló Nap hozzák ki belõled legjobb teljesítményedet. Top fittnek, makkegészségesnek érzed magad, semmi sem gátol már. Csak ez után az erõs 14 nap után kell felkészülnöd egy „hét szûk esztendõre”, Mars lebilincselõ quadrát fényszögben áll a te jegyedhez május 26-ig. Ez azt jelenti: Semmi kapkodás, belsõ nyugalom, akkor június 30-tól augusztus elejéig életerõd különösen hatalmasan éled fel. Olyan fittnek és egészségesnek érzed magad, mint ezelõtt csak nagyon ritkán.

Legfelüdítõbb napjaid: Szeptember 27-tõl november 8-ig a pihenés heteit élvezheted. Mars erõs energiája tölt ki. Tanulj meg semmit sem csinálni, legalább naponta pár percig, amik egyedül a tieid. Ezek minden fittness-stúdiót pótolnak. A lazítás egészségessé tesz.

Szupernapjaid: Július 8. és 9. mágikusan hatnak egészségedre. Nagyon erõs szeptember 28. és 29. is. Álomszép szára december 20. és 21.

 

Mérleg

Mindig engedni a szeretett béke kedvéért biztosan kedveltté tesz néhány ember elõtt, de nem egészséges. Árt a veséknek, a léleknek. Ebben a Mars-évben megszabadítod magad ettõl, ha Marsra hallgatsz, amit már a következõ hetekben érezhetsz is.

Legerõsebb napjaid: Az elsõ nagy kihívás március 20-tól közeledik hozzád. Egy hatalmas Mars új harci szellemmel tölt el, miközben a Nap szembenállásban április 19-ig erõs személyiségedet hívja ki. Top fittnek érzed magad, teljesen új lendületed van. A krónikus allergiák, melyek talán éppen ebben az idõben támadják a bõrödet, enyhülnek. Pont most tudsz megszabadulni régi bajaidtól, ha belsõ hangodra hallgatsz, amit a három erõs héten augusztus 2. és 22. között ismét érezni fogsz. Használd ki ezeket az erõs napokat egy új wellness-programra.

Legfelüdítõbb napjaid: Öt nap szeptember 23. és 27. között kisebb csodákat tesznek, ha teljesen beállítod magad Napod és Mars energiájára. Adj testednek egy jóközérzet-kúrát, semmi stressz, csak olyan aktivitás, ami örömöt szerez, rendkívül sokat tesz. Ez november 22. és december 18. között is lehetséges.

Szupernapjaid: Március 24-én és 25-én duzzadsz az egészségtõl. Augusztus 7. és 8. is a legjobbak. Ugyanúgy szeptember 4.

 

Skorpió

Ez az év felszabadító lehet a számodra, akár egy pszichoterápia, ami végre megszabadít krónikus betegségeidtõl, mert sokat hurcolsz magaddal, ami megbetegít, régi düh, sebek, melyek testi panaszokat okoznak. Mars a te orvosod, aki segít mindazt legyõzni, ami gátol téged. Most.

Legerõsebb napjaid: Magad is érzed ebben a 14 napban, ahogy Mars új erõt és bizakodást lehel beléd. Egy energia, ami nemcsak bátorságot ad, hanem testileg is fitté tesz – és ami egész júliusban erõsít, és téged Marssal a saját jegyedben legjobb formádhoz segít hozzá. Ez a legjobb hónapod, használd ki az idõt, hagyd az autót otthon, menj sokat sétálni. Ez szellemedet és lelkedet is megszabadítja a régi terhektõl.

Legfelüdítõbb napjaid: Amikor Mars szeptember 27. és november 8. között a megbízható Bak jegyébõl sugárzik, és ugyanakkor a Nap a te jegyedben áll (október 23-tól), ki kellene használnod az idõt, hogy új energiákhoz jussál. Egyszerûen csak kikapcsolódni, üdülni, és fejedet a borús gondolatoktól megszabadítani.

Szupernapjaid: Március 4. egy nap, akár egy gyógyszer. Ideális egy terápia elkezdésére: Július 13. 14. és 15. Október 31. az abszolút legerõsebb napod.

 

Nyilas

Ebben az évben Mars legnagyobb kedvenceihez tartozol, aki hetekig a te jegyedben táncol – mindenesetre olykor visszafelé is, ami energiát vesz el. Mars az erõ, életbátorság és energia, és mindenekelõtt egészség. Ami megbetegített, most teljesen feloldódhat.

Legerõsebb napjaid: Március 6-tól érzed, ahogy valami elragad, elõre visz, akadályokat felold – Mars a te jegyedben, aki egészen új testérzést ajándékoz, régi fájdalmakat enyhít, új lendületet ad. Különösen március 20-tól április 16-ig (utána visszafelé mozog), amikor még a Nap is trigon fényszögben tol elõre. Energiák, amik egészségessé tesznek – amit különösen nyáron fogsz érezni, amikor ez a Mars augusztus 2. és szeptember 26. között a te jegyedbõl sugárzik.

Legfelüdítõbb napjaid: Ezek közül augusztus 3. és 22. között a legjobbak, amikor a Nap is trigon fényszögben a te jegyedhez erõt és bizakodást ad. Most kellene szabadságra menned, lazítanod, álmodoznod, erõt tankolnod. Mars csodákat tud tenni, mindent ami terhel téged, leveheti a vállaidról.

Szupernapjaid: Április 18. elõre hajt. Augusztus 10-án kivirágzol. Egészségedre ideálisak még: November 13. és 14. Egy terápia most csodákat tehet.

 

Bak

Ez az év megerõsít. Igazi lendületet, hatalmas energialöketet és egy újjáéledt önbizalmat ad állhatatosságod és szorgalmad mellé. Legyõzöd pesszimizmusodat, pozitívan állsz az élethez. Ez olyan, mint egy orvosság a nehéz idõkben a számodra.

Legerõsebb napjaid: Sokat terveztél, talán lenyomja válladat a teher, régi problémák jelentkeznek ízületeiddel. Nagyon erõs napok február 29. és március 5. között minden fájdalmat eltûntetnek. Egy hasonlóan jó fázist élsz meg krónikus panaszok leküzdésére június 30. és augusztus 1. között, miközben saját gyógyító erõid július 1. és 22. között felébrednek. Legjobb napjaid azonban csak szeptember 27. és november 8. között jönnek Marssal a saját jegyedben.

Legfelüdítõbb napjaid: Az arany október ideális a tökéletesen laza pihentetõ szabadságra, amit mindenekelõtt október 23-tõl a hónap végéig hoz neked az erõs Nap szextil fényszögben a te jegyedhez. Recept: Egyszerû semmittevés, csak élvezni, és magadra figyelni.

Szupernapjaid: Március 4. és 5. felélénkítenek. Számodra mágikus: Július 18-20-ig. a terápiák csodákat tesznek.

 

Vízöntõ

Sokat tettél, sok mindenbe fogtál bele. Stressz, túlfeszített rohanás most megviselhet. Hiányos kapcsolat a földdel megterheli a lábaidat. Ez ellen ez a Mars-év erõs öngyógyító erõkkel egy egészségprogramot kínál neked. Ami eddig terhelt, azon már ezekben a napokban úrrá lehetsz.

Legerõsebb napjaid: Jegyezd fel különösen a legközelebbi heteket naptáradban, Marssal március 6-tól április 16-ig felébred megszokott lendületed. Megrohamozod az életet. Ne terheld meg magad túl sokkal, használd ki az idõt gyógyító sétákra, fittness gyakorlatokra a szabad természetben. Ha a következõ hetekben megvisel valami, ne pánikolj: Augusztus 2-tõl szeptember 26-ig ismét álomszép idõszak következik a számodra. Ideális egy gyógyszabadságra.

Legfelüdítõbb napjaid: Ha harcaid a Mars évben, melyek sok sikert hoztak, kissé kifárasztottak, november 9-tõl Marssal a saját jegyedben minden erõd feléled. Különösen november 22-tõl december 18-ig érzed magad olyan erõsnek, mint azelõtt csak ritkán érezted.

Szupernapjaid: Egy álomnap egy terápia elkezdéséhez március 7. Augusztus 17. és 18. is a legjobbak.

 

Halak

Gyakran kínzod magad szemrehányásokkal: Talán híztál valamennyit, vagy egy régi káros szenvedély (mint a dohányzás) terhel meg. Már ezek a napok a saját jegyedben álló Nappal és egy erõs Marssal mögötted kihoznak a depresszív hangulatból.

Legerõsebb napjaid: Mint olyan gyakran, egészséged most is lelkiállapotodtól függ. Egy kicsivel több optimizmussal és bizakodással minden egészségügyi problémát leküzdesz – mint június 30-tól július 21-ig, amikor Mars elõre hajt, és a Nap is erõsíti személyiségedet. Fittnek érzed magad, a kínzó fájdalmak elszálltak. A legjobb napok egy terápiára gyógyító energiákkal, melyek október utolsó hetében és még egyszer december 20-tól fel fognak építeni.

Legfelüdítõbb napjaid: Álomszerû a számodra és ideális egészségedre lenne egy hosszabb szabadság vagy akár csak néhány pihentetõ nap október 23-a és november 8-a között. Az õsz olyan sokat tud adni neked, ha csak egyszer is csak önmagadra gondolsz, hosszú túrákat teszel, élvezed a csendet, és egyszerûen élsz.

Szupernapjaid: Február 28. és 29. erõt ad neked. Álomszép számodra még október 31. és november 1. terápiához csúcs július 18.