Mai dátum: 2019.07.19.

Mit tehetünk a megmagyarázhatatlan félelem ellen?

2016.01.29

Megmagyarázhatatlan félelem ellen....

 

Majdnem minden második ember szenved a félelemtõl és a nyugtalanságtól, amit nem tud megmagyarázni.

 

Ilyenkor jó hatással van ránk az orbáncfû tea, mellyel fel tudjuk vidítani a hangulatunkat. A Valeriána fõleg nagy nyugtalanság esetén csillapító hatással lehet ránk. A komló teaként fogyasztva különösen a félelem, nyugtalanság és idegesség ellen segít. A levendula nagyon kímélõ módon nyugtatja meg a felborzolt idegeinket. Ha szellemileg kimerültnek érezzük magunkat, egy levendulaolajjal illatosított fürdõ nagyon jót tesz nekünk.

 

A citromfû tea is különleges módon nyugtatja az idegeket, de melankólia ellen is hatásos. Segít a szívpanaszok, és a megmagyarázhatatlan félelemérzeteket legyõzni. A golgotavirág belsõ feszültség és nyugtalanság ellen segít.

 

A jógában is vannak egészen egyszerû lélegzõ gyakorlatok, amelyek megszabadítanak a félelemtõl és a  belsõ nyugtalanságtól. Ezek csak pár percig tartanak, és bárhol elvégezhetõk.

 

A kiváltó okokat még nem találták meg, de a megmagyarázhatatlan félelmek az utóbbi idõben mindenütt feltûnõen gyakran lépnek fel. Egy félelem roham pillanatában az embereknek minden kultúrában azonos az arckifejezésük, a szemek kitágulnak, a szemöldök felhúzódik, és az arckifejezés eltorzul.