Mai dátum: 2020.05.29.

É R D E K E S S É G E K - A R C H I V U M

mindennek oka van

2012.08.03

Mi az oka?

Mi miért történik?

 

Miért szakad meg gyakran nyaralás közben a szerelem?

 

A nyaralás közelség, szokatlan közelség az emberek között, akiket a mindennapok elválasztanak egymástól. Akiknek a figyelmét a munka, a gondok, a sikerek és kudarcok a hivatásban elterelik egymásról. A szabadság alatt lelkeink közel vannak egymáshoz, egymásra vagyunk „dobva”, csak pár centiméter választja el egymástól napozóágyainkat, és a hotelszobában is össze vagyunk zárva egymással.

 

Ilyenkor néha kapcsolatunk foglyai vagyunk. Ezt érezhetjük kapcsolatunk ünnepnapjainak, egy csodálatos idõszaknak, ami még szorosabban összefûz minket. A szokatlan közelség azonban el is távolíthat kedvesünktõl, a régi problémákat, amiket elnyomtunk magunkban, felhozhatja, ha kapcsolatunk válságba sodródott. Egyszerre észrevesszük, milyen kevés közünk van egymáshoz.

 

Az asztrológiának van magyarázata erre: elvárásunkat a mellettünk álló emberekkel szemben Vénusz és Mars határozza meg. Ha te a hölgyek táborához tartozol, akkor a te horoszkópodban található  Mars határozza meg az ideálodat, hogy milyen férfi után vágyódsz. Az õ horoszkópjában álló Vénusz határozza meg, hogy õ milyen nõrõl álmodik. A szabadság alatti közelség megvilágítja, ha ez a két ideál össze illik, vagy nem illik össze.

 

Miért lesz megpróbáltatás a szabadságból?

 

Mert túl sokat tartunk magunkról. Egész év alatt csak errõl a pár hétrõl álmodoztunk, minden elvárásunkat erre sûrítettük össze. Élményeket akarunk, ezt határoztuk el. Tehát semmi lustaság, minden öt percben be kell ugrani a medencébe, a legbutább programokon is részt kell venni, esténként pedig kötelezõ program a diszkó. Vagy pedig meg akarunk tapasztalni valamit, gyarapítani akarjuk tudásunkat: tehát az izzó hõségben egy ásatáson minden követ pontosan megvizsgálunk, egy kilátást sem hagyunk ki, mindent minden oldalról lefotózunk, lefilmezünk, és naplónkban minden benyomásunkat a legpontosabban megörökítjük. Nincs vesztegetni való idõnk, minden pillanat értékes.

 

Bizony az asztrológus más szemmel nézi ezt: a szabadságból megpróbáltatás lesz, mert a  Merkúr arra késztet, hogy a lehetõ legtöbb élményt gyûjtsük össze. Amíg az Oroszlán jegyében áll 2012. augusztus 31-ig, addig lazábban bánunk önmagunkkal. Ezután belép a Szûz jegyébe, és nyomás alá helyez minket.

 

Miért van lelkünknek szüksége szabadságra?

 

Kimerültnek, kiégettnek érezzük magunkat.  A munka, a mindennapos katasztrófajelentések a gazdasági káoszról, a félelem a jövõtõl megviselnek. Európa elveszíti bátorságát, a sokat idézett közösség széteséssel fenyeget, általános sötét hangulat terjed el. Mindez megtámadja lelkünket, amelynek reményre, életörömre, bizalomra van szüksége, ami olyan ritkán mutatkozik mostanában.

Kedélyünknek napfényre van szüksége, ami elûzi a sötét árnyékokat, melyek félelmet keltenek bennünk. Ritkán van annyira szükségünk arra, hogy megtámadott lelkünket nyaralni küldjük, mint az idén.

Az asztrológiai szabályok szerint a 2012. év, a Merkúr éve. Idén minden koncentrálódik, szándékaink, de félelmeink is, mindenekelõtt anyagi helyzetünkkel kapcsolatban. Anyagi egzisztenciánkkal, amivel kapcsolatban a legrosszabb sejtelmek merülnek fel.

 

A Jupiter belépett az Ikrek jegyébe már június elején, ez elveszi az általános hangulat súlyosságát. Lelkünknek minden könnyebbnek tûnik az idei szabadság alatt.

 

Miért kísérnek el félelmeink a szabadságra?

 

A fejünkben lévõ paradicsomra sötét árnyak vetülnek. Olaszországban földrengés volt, újra meg újra, mintha éppen álmaink földjét sújtanák katasztrófák. Megismétlõdhet ez, amikor Bolzano és Palermo között töltjük szabadságunkat? Spanyolországot és Görögországot ismételten nyugtalanság rázza fel. Mi vár még ezen a nyáron ezekre a szegény országokra? Mi várhat ránk nyaralásunk alatt, ha Dél-Európába utazunk? Állandó félelem? Irracionális gyûlölet, irigység a jobb helyzetben álló országok lakosaival szemben?

Az asztrológia értõi szerint: nyaralásunkat ismételten Uránusz és Plútó kellemetlen fényszöge árnyékolja be, melyre az idei nyár alatt is sor kerül. Földrengések, extrém feszültségek, hatalmi harcok, nagy átalakulások fenyegetnek.