Mai dátum: 2019.07.19.

Ki kihez tartozik 4. rész.

2014.01.06

Az általános összhang

Az általános összhang:

 

A boldog, tartós házasság alapja elsõsorban nem a hevülõ szerelem, hanem az, hogy egymásnak megfelelj a két jellem, a két vérmérséklet.

 

Az általános harmónia – természetesen azonos nemûek között is – leginkább a kölcsönös és jó Nap és Hold fényszögeken alapszik.

 

Elszakíthatatlan lesz a kapcsolat azokban az esetekben, amikor egy férfi horoszkópjában a Nap, együtt áll a hölgy horoszkópjában található Holddal.

 

Nagyon szorossá válik az a kapcsolat, ahol a hölgy horoszkópjában található Nap kellemesen kapcsolódik a férfi Holdjához, vagy Ascendenséhez, és fordítva.

 

Az ilyen fényszögekkel megáldott pár nagy valószínûséggel örökre egymásra talált.

 

 

Kellemes kapcsolat alakulhat ki, ha a férfi Napja kellemesen kapcsolódik a hölgy Napjával, bár ezt nem szabad túlbecsülnünk, mert a Nap kapcsolata egy másik ember Napjával nem olyan hatékony, mintha az egyik fél Napja jól kapcsolódik a másik fél Holdjával.

 

A túlértékelésre hívja fel a figyelmet az is, hogy számos erõsebben ható, esetleg az Ascendenst támadó fényszög százszorosan nagyobb hatású lehet. Így fordulhat elõ, hogy az egyik személy Napja a Bika jegyében mégsem harmonizál a másik személy Napjával, mely a Szûz jegyében áll. Egy külsõ bolygó által támadott Ascendensnél a Nap jó fényszöge nem tudja meghozni a várt szerencsét és összhangot.

 

Ha a férfi horoszkópjában található Nap együtt áll a nõ horoszkópjában található Nappal – akkor gyors, tartós, jóindulatú megértéssel számolhatunk, mintha már õsidõktõl ismerték volna egymást. Ám egy mélyen gyökerezõ rokonszenv nem következik be szükségszerûen.

 

Ha a férfi horoszkópjában található Nap szemben áll a hölgy horoszkópjában található Nappal, ez vonzás és taszítás közötti hullámzást okoz, sok idegent érez mind a két partner, de ugyanakkor ösztönzést a másik legyõzésére.

 

A belsõ lényeg átmérõs ellentéte érthetetlenné teszi a feleket, szerelmi harcra ösztönzi õket, de a tartós házasság boldogságát nem biztosítja.

 

A Hold kapcsolatok hasonlítanak hatásban a Nap kapcsolatokra, csak a szimpátia-antipátia fejezõdik ki élesen, fõleg családi keretek között találhatjuk, kifelé nem jelentkezik. (Otthon megértés, de eltérõ irányú érdeklõdés, társadalmi helyzet).

 

Ha a férfi Napja bármilyen kapcsolatban van a nõ Holdjával, és fordítva, ez feltétlenül hoz magával egy kis erotikát is, amit módosít a fényszögek minõsége, és általában a két bolygó összefüggésének jellege.

 

Az Ascendens és a Medium Coeli – MC – együttállása nem annyira elõnyös, hiszen ilyenkor az, aki az MC, elkerülhetetlenül le akarja gyõzni Ascendenst a maga érdekeinek, és céljainak megfelelõen, hiszen az MC mindig magasabban áll Ascendensnél.

 

Viszont, ha az egyik fél Ascendense szemben áll a másik fél MC-jével, akkor ilyen hatásoktól nem kell tartanunk.

 

A házasság elõfeltételeként felismerhetõ Nap és Hold kapcsolat nem helyettesíthetõ más bolygókapcsolatokkal, pl. Merkúr kapcsolatokkal sem, ami értékesen kiegészítheti, de természete szerint más területre tartozik.